Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Francia síterepek: kisebb enyhítés a maszkkötelezettségben

2022.02.11. Bata Attila

Február 9. óta megváltozott az előírás a francia síterepeken. Mostantól már nem kötelező az un. nyitott sílifteken maszkot hordani.
A szezon elején életbe lépett rendelet minden francia síliften kötelezővé tette a maszk viseletét. Ez alól csak a húzólifteken és az un. varázsszőnyegeken lehetett kivételt tenni, de csak abban az esetben, ha valaki egyedül utazott például a csákányoson.

Mostantól az összes nyitott liften, tehát a húzólifteken és a "buborék" nélküli ülőlifteken sem kell a maszk. A maszkkötelezettség fennmarad a zárt lifteken, vagyis például a kabinos felvonókon. Ezen felül beltéren sem lehet levenni még.

A liftek előtti sorokban sem kötelező mostantól, az új megfogalmazás szerint "ajánlott" kategóriába esik.

Az enyhítésnek egyrészt köze lehet ahhoz, hogy jelenleg is zajlik a síszünet a francia síterepeken, és a foglalások száma már meghaladta a járvány előtti hasonló időszak számait! Sok síterepen nem is üzemel zárt lift, így a síterepek jelentős részén már csak ritka esetben kell maszkot használni.

Másrészt a francia járványügyi adatok is lassan javulnak, így kevésbé kell tartani az egészségügy leterhelésétől.

Számos országban már túl vannak az Omikron tetőzésén, és több alpesi országban is napirenden van a korlátozó intézkedések fokozatos vagy drasztikus megszüntetése. Fontos időszak következik a rendeletek átszabásában, márciusban már sokkal "szabadabban" lehet síelni több alpesi ország elképzelése szerint. Például Svájcban az sincs kizárva, hogy a járvány előtti helyzethez hasonlóan, kötöttségek nélkül.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.