Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Francia síterepek: kisebb enyhítés a maszkkötelezettségben

2022.02.11. Bata Attila

Február 9. óta megváltozott az előírás a francia síterepeken. Mostantól már nem kötelező az un. nyitott sílifteken maszkot hordani.
A szezon elején életbe lépett rendelet minden francia síliften kötelezővé tette a maszk viseletét. Ez alól csak a húzólifteken és az un. varázsszőnyegeken lehetett kivételt tenni, de csak abban az esetben, ha valaki egyedül utazott például a csákányoson.

Mostantól az összes nyitott liften, tehát a húzólifteken és a "buborék" nélküli ülőlifteken sem kell a maszk. A maszkkötelezettség fennmarad a zárt lifteken, vagyis például a kabinos felvonókon. Ezen felül beltéren sem lehet levenni még.

A liftek előtti sorokban sem kötelező mostantól, az új megfogalmazás szerint "ajánlott" kategóriába esik.

Az enyhítésnek egyrészt köze lehet ahhoz, hogy jelenleg is zajlik a síszünet a francia síterepeken, és a foglalások száma már meghaladta a járvány előtti hasonló időszak számait! Sok síterepen nem is üzemel zárt lift, így a síterepek jelentős részén már csak ritka esetben kell maszkot használni.

Másrészt a francia járványügyi adatok is lassan javulnak, így kevésbé kell tartani az egészségügy leterhelésétől.

Számos országban már túl vannak az Omikron tetőzésén, és több alpesi országban is napirenden van a korlátozó intézkedések fokozatos vagy drasztikus megszüntetése. Fontos időszak következik a rendeletek átszabásában, márciusban már sokkal "szabadabban" lehet síelni több alpesi ország elképzelése szerint. Például Svájcban az sincs kizárva, hogy a járvány előtti helyzethez hasonlóan, kötöttségek nélkül.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.