Menü ≡

1000 eurós büntetés illegális síoktatásért

2018.10.21. | Szerző: Bata Attila
Szeptemberben hozott ítéletet a francia bíróság még a tavalyi szezonban történt eset ügyében. A francia rendőrök három lengyel állampolgárt tartóztattak le, akik a szükséges képesítések és engedélyek nélkül adtak órákat és megfelelő felszerelés nélkül vitték pályán kívüli síelésre vendégeiket.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A három lengyel egy külföldi utazásszervezőnek dolgozott, amikor a rendőrök egy ellenőrzés során lecsaptak rájuk Les Orres síterepén. Pont egy pályán kívüli síelésre készültek a vendégekkel, síoktatóként a lengyel utazásszervező egyenruhájában, de egyik kuncsaftjuk sem volt felszerelve lavinavédelmi eszközökkel.

Később kiderült, hogy a három lengyel animátorként érkezett a síterepre, és nem rendelkeztek síoktatói képesítéssel. A helyi ügyész elmondta, hogy számos utazásszervező alkalmaz feketén síoktatókat, akik pl. a hateurós óradíjaikkal jogosulatlan előnybe kerülnek a helyi síiskolákkal szemben.

A három lengyelből csak egy jelent meg a szeptemberi tárgyaláson, ügyvéd nélkül. Azt vallotta, hogy animátorként érkezett, de főnökei azt ígérték neki, hogy a síoktatása nem ütközik törvényekbe.

A három lengyelt, akár megjelent a tárgyaláson, akár nem, fejenként 1000 eurós, felfüggesztett pénzbüntetésre ítélték.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »