Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gastein: átadták a kabinos liftet a síterepen

2018.12.01. | Szerző: Stani
A síterep schlossalmi részét a völgyből eddig egy vasúttal, majd egy nagykabinossal érhettük el. A kissé időigényes feljutás a múlté. Hétvégén átadták az ultramodern tízfős Schlossalmbahn-t, amely kényelmesen és gyorsan a tetőre szállítja a téli sportolókat.
De nemcsak gyorsabb lesz az elődjeinél, hanem kapacitása is jóval nagyobb, 1400 helyett 3000 fő óránként. A kabinos szlogenje „non stop to the top”, azaz folyamatosan, átszállás nélkül a csúcsig.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A gasteini liftársaság 2016 és 2020 közt csaknem 85 millió eurót költ fejlesztésekre. Ebből már korábban, 2017-ben megvalósult a hóágyúrendszer erőteljes fejlesztéseként egy 155 000 köbméter befogadóképességű víztározó építése. Az idei szezon legnagyobb durranása az új Schlossalmbahn, ami mérföldkő a síterep történetében.
A völgyállomása egy valóságos építészeti remekmű, ahol nemcsak a kabinok kapnak helyett, hanem egy nagyvonalú sídepó is. Itt a Hofgastein szálló vendégei hagyhatják nap végén a felszerelést, majd gyalog vagy síbusszal térhetnek vissza a szállásra.
Az új völgyállomás egykilométeres körön belül található a legtöbb hofgasteini szállodától. A völgyállomásnál egy 900 férőhelyes parkoló is kialakításra került.

Az új kabinost már átadták, de a hivatalos nyitóbuli később, január 18-20. közt lesz nemzetközi zenei fellépőkkel.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »