Menü ≡

Gemeindealpe: átadták a lift völgyállomását

2015.01.13. | Szerző: Bata Attila
Szombaton hivatalosan is átadták az alsó-ausztriai Gemeindealpe Mitterbach síterep ülőliftjének átépített völgyállomását. Aki régen járt errefelé, az elcsodálkozhat az előző évek fejlesztései láttán. Közel 6,5 millió eurós beruházással, szinte az aljától a tetejéig megújult a magyar határhoz közeli síterep.
h i r d e t é s
Az elmúlt időszak fejlesztéseinek eredményeképpen a hegyállomáson megújult a csodás látványt és panorámát nyújtó Terzerhaus, a gyermekjátszótér és a panorámaút. A középső állomásnál indul a Mountaincart (például a Mátrában is van ilyen) pálya, itt a Snowpark és az új Balzplatzerl hütte. Ezen felül jelentősen megnövelték a hóágyúk számát a pályák mellett.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A völgyállomás építését valamikor 2014 júniusában kezdték el és decemberre végeztek vele. A cél az volt, hogy kényelmesebb és kulturáltabb kiszolgálásban részesüljenek a völgyállomás vendégeit. Az átépített állomás tetőjét megnövelték, így rossz idő esetén többen találnak menedéket alatta.

Két kasszát alakítottak ki, egy átépítették a lift beszálló részét, kölcsönző és síszervíz nyílt az épületben.

A fentebb felsorolt fejlesztések 6,5 millió euróba (kb. 2 milliárd forint) kerültek. Ebből a fenti Terzerhaus 2,4 millió eurót, a most átadott épület pedig 600 000 eurót vitt el. 

Aktuális hóviszonyok a környéken, pályán kívül
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »