Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gemeindealpe: átadták a lift völgyállomását

2015.01.13. Bata Attila

Szombaton hivatalosan is átadták az alsó-ausztriai Gemeindealpe Mitterbach síterep ülőliftjének átépített völgyállomását. Aki régen járt errefelé, az elcsodálkozhat az előző évek fejlesztései láttán. Közel 6,5 millió eurós beruházással, szinte az aljától a tetejéig megújult a magyar határhoz közeli síterep.
Az elmúlt időszak fejlesztéseinek eredményeképpen a hegyállomáson megújult a csodás látványt és panorámát nyújtó Terzerhaus, a gyermekjátszótér és a panorámaút. A középső állomásnál indul a Mountaincart (például a Mátrában is van ilyen) pálya, itt a Snowpark és az új Balzplatzerl hütte. Ezen felül jelentősen megnövelték a hóágyúk számát a pályák mellett.

A völgyállomás építését valamikor 2014 júniusában kezdték el és decemberre végeztek vele. A cél az volt, hogy kényelmesebb és kulturáltabb kiszolgálásban részesüljenek a völgyállomás vendégeit. Az átépített állomás tetőjét megnövelték, így rossz idő esetén többen találnak menedéket alatta.

Két kasszát alakítottak ki, egy átépítették a lift beszálló részét, kölcsönző és síszervíz nyílt az épületben.

A fentebb felsorolt fejlesztések 6,5 millió euróba (kb. 2 milliárd forint) kerültek. Ebből a fenti Terzerhaus 2,4 millió eurót, a most átadott épület pedig 600 000 eurót vitt el. 

Aktuális hóviszonyok a környéken, pályán kívül
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Waldhäuschen apartman
2023-ban felújított romantikus 60 nm-es házikó az Erlaufsee közelében, az erdő szélén, a Bartelbauer Gasthof üzemeltetésében. A Gasthof és a Mariazell-St. Sebastian-i sípálya 1,9 km-re található a házikótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.