Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gemeindealpe Mitterbach: komoly fejlesztések

2013.09.09. | Szerző: Bata Attila
Egy jó kis síterep Mariazell közelében, a határ melletti egynapos síelések egyik kedvelt helyszíne az alsó-ausztriai Gemeindealpe síterepe. Az idei évben több mint 10 millió eurót költenek a fejlesztésekre. Egy új húzólift épül és megújul a hegy tetején található közel 100 éves Terzerhaus.
Annyi minden változik, vagyis inkább fejlődik az idén Gemeindealpe terepén, hogy így a szezon előtt elég lesz ezeket vázlatosan összefoglalni, de a részletekre időben visszatérünk majd.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az egyik leglátványosabb változás, hogy a hegytetőn található Terzerhaus (1626 m) átépítése megkezdődött. Az elmúlt években többször is a legjobb alsó-ausztriai Hüttének választott házra már ráfér a felújítás majdnem 100 év használat után. Nagyobb, szebb és tágasabb lesz, fenn panorámaterasszal, csodás kilátással az Erlaufseere, alul szálláshelyekkel. Az egyetlen rossz hír, hogy leghamarabb csak a szezon végére készülhet el.

A hegyoldalban egy új, 700 méter hosszú csákányos lift épül. Ez azért fontos, mert így akkor is zavartalanul lehet a hegyen síelni, amikor a völgyben enyhe, esős idő van. A helyiek elmondása szerint ez gyakran így van, a nagy szintkülönbség miatt. Ezen felül lesz egy Snowpark, gyorsasági pálya mérőórával, külön freeride terep, a síbérlethez tartozó statisztika a napi síelés mennyiségéről, két új útvonal a sítúrázóknak, valamint egy új síkölcsönző.

A legfontosabb újítás, ami a pályát illeti, a hóágyúzás feltételeinek jelentős fejlesztése lesz. Az új vezetékek és a 48 új hóágyú komoly változásokat hoznak majd az idei szezontól.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 208 vendég és 24 regisztrált felhasználó látogatja.