Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Milliós fejlesztések Gerlitzen síterepén

2011.01.06. Stánicz Balázs

Milliós fejlesztések Gerlitzen síterepén Karintiában sem állt meg az élet; az idén milliós fejlesztésekkel várja az Ossiachi-tó felett elterülő síparadicsom régi és új vendégeit. Ismét bővítettek a hóágyúrendszert; új sípályát hoztak létre és a meglévőket szélesítették.
Gerlitzenen kétségtelenül az elmúlt évek legnagyobb durranása Karintia első nyolcülésese és a két új sípálya volt. Az idén ismételten a hóágyúrendszerre fókuszáltak. Bár már így is tekintélyes hóágyúarmadát mondhat magáénak a síhegy, ez még mindig nem elég. Az elmúlt években az ősz nem egyszer szokatlanul enyhének bizonyult és amikor plusz 20 fokok „röpködnek”, bizony a víztározók hőfoka sem kellően hideg. A víz hűtésére már régebben kitalálták az ún. hűtőtornyokat, amit megannyi osztrák síterep már évek óta sikeresen alkalmaz. Gerlitzenen az idén a Klösterle (északi) és a Kanzelbahn (nyugati) oldalra hűtőtornyokat telepítettek, amik képesek tíz fokról kettőre redukálni a víz hőmérsékletét. A berendezések energia igénye annyi, mint négy hóágyúnak, azonban a műhó gyártás során kétszer olyan eredményesen tudnak dolgozni.
Az új hűtőtornyok
Az új hűtőtornyok
A vezetőség szerint ezzel biztosítva van a korai szezonstart, mint ismeretes idén már október végén is lehetett síelni Ausztria naposabbik felén; és valljuk be; 1900 méter alatti magasságban ez bizony nagy szó.

Az újdonságok ezzel még nem értek véget. Sok év után végre elkészült a Klösterle West sípálya, ami a klösterlei középállomást kerüli meg és közvetlenül becsatlakozik az az alatti „meredélybe”, így immáron minden főbb felvonóhoz legalább két sípálya tartozik a hegyen. Jelentősen; 120 méterrel szélesítették a klösterlei pálya végét.
Síelés Gerlitzenen
Síelés Gerlitzenen
Új felvonók nem épültek, helyettük a meglévő kapacitását növelték. Az egyik gerincfelvonó; a csúcsra vezető négyüléses Gipfelbahn völgyállomásánál egy futószőnyeget építettek be. Ezáltal könnyebbé és gyorsabbá válik a beszállás, arról nem is beszélve, hogy némileg felfelé tornázhatják a libegő sebességét. A Gipfelbahn mellett növelték a Pacheiner csákányos kapacitását is, egészen pontosan 40 százalékkal.

Még tavaly számoltunk be az Ossiachtól induló és a tavon keresztül libegő kabinos grandiózus terveiről. Úgy tűnik a tervek kútba estek és csupán kampányfogás volt a helyi politikusok részéről.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Blasge csillagcsillagcsillag
Kedvező árú szobák és apartmanok reggelivel Bodensdorfban, a gerlitzeni sítereptől 6 km-re. A szálláshely az Ossiachi-tó partjától 10 perces sétára található, gyönyörű kilátással, nagy terasszal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.