Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen: áramszünet, Les Gets: 150 síelő rekedt a liften

2014.12.30. Bata Attila

Végre itt a tél, lehetne síelni, de mindig van valami, ami elrontja az örömöt. Karintiában tegnap áramszünet okozott gondot Gerlitzen összes liftjén. Koralpe egyik liftjét a hideg miatt nem tudták beindítani, a francia Les Gets síterepén pedig 150 síelőt kellett kimenekíteni a lerobbant liftről mínusz 12 fokban.
Hétfőn a karintiai Gerlitzen síterepén egy órára megállt az élet. Csodás idő, 30 cm friss hó, de nem indult jól a nap. Áramszünet miatt közel egy órát álltak a liftek a síterepen. Akiket a lifteken ért az áramszünet, azokat sikerült lehozni az aggregátorokkal előállított árammal. Szerencsére, az összes lift összes utasát szép lassan vissza tudták hozni a völgyállomásokhoz, így mindenki megúszta a kalandot.

Kép: Le Dauphiné
Kép: Le Dauphiné
Sokkal rosszabbul jártak a francia Les Gets terepére érkezett síelők. Itt is szépen indult a nap egészen reggel fél 10-ig, amikor leállt az egyik lift, miután a gépházban valami meghibásodott. A hibát nem tudták elhárítani és 45 perc után el kezdték kimenteni a 150 utast a liftről. Az utasoknak két órát kellett elszenvedniük a himbálózó székekben, a síterep árnyékos és szeles részén a mínusz 12 fokos hidegben. Végül a mentőcsapat mindenkit lehozott épségben.

A hideg az ausztriai Koralpén is gondot okozott. Hétfőn az egyik liftet nem tudták beindítani, mert ráfagyott a jég. Később az is kiderült, hogy a jég és a szél további károkat okozott a liftben, amely tegnap egész nap nem közlekedett.
KOMMENTEK

Szállástippek
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Blasge csillagcsillagcsillag
Kedvező árú szobák és apartmanok reggelivel Bodensdorfban, a gerlitzeni sítereptől 6 km-re. A szálláshely az Ossiachi-tó partjától 10 perces sétára található, gyönyörű kilátással, nagy terasszal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.