Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gerlitzen: áramszünet, Les Gets: 150 síelő rekedt a liften

2014.12.30. | Szerző: Bata Attila
Végre itt a tél, lehetne síelni, de mindig van valami, ami elrontja az örömöt. Karintiában tegnap áramszünet okozott gondot Gerlitzen összes liftjén. Koralpe egyik liftjét a hideg miatt nem tudták beindítani, a francia Les Gets síterepén pedig 150 síelőt kellett kimenekíteni a lerobbant liftről mínusz 12 fokban.
h i r d e t é s
Hétfőn a karintiai Gerlitzen síterepén egy órára megállt az élet. Csodás idő, 30 cm friss hó, de nem indult jól a nap. Áramszünet miatt közel egy órát álltak a liftek a síterepen. Akiket a lifteken ért az áramszünet, azokat sikerült lehozni az aggregátorokkal előállított árammal. Szerencsére, az összes lift összes utasát szép lassan vissza tudták hozni a völgyállomásokhoz, így mindenki megúszta a kalandot.

Kép: Le Dauphiné
Sokkal rosszabbul jártak a francia Les Gets terepére érkezett síelők. Itt is szépen indult a nap egészen reggel fél 10-ig, amikor leállt az egyik lift, miután a gépházban valami meghibásodott. A hibát nem tudták elhárítani és 45 perc után el kezdték kimenteni a 150 utast a liftről. Az utasoknak két órát kellett elszenvedniük a himbálózó székekben, a síterep árnyékos és szeles részén a mínusz 12 fokos hidegben. Végül a mentőcsapat mindenkit lehozott épségben.

A hideg az ausztriai Koralpén is gondot okozott. Hétfőn az egyik liftet nem tudták beindítani, mert ráfagyott a jég. Később az is kiderült, hogy a jég és a szél további károkat okozott a liftben, amely tegnap egész nap nem közlekedett.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »