Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gerlitzen: leégett egy hütte a síterepen

2015.02.28. | Szerző: Bata Attila
Eddig ismeretlen okokból gyulladt ki és égett le teljesen egy síhütte a karintiai Gerlitzen Alpe síterepén. A tűzoltók csütörtök estétől péntek hajnalig küzdöttek a tűzzel. A környék történelmének egyik ismert emléke, egy tradicionális hütte veszett oda a tűzben, a helyiek szerint.
h i r d e t é s
A síterep északi oldalán, a Klösterle pálya közelében, közel 1200 méteres magasságban található hütte égett le teljesen csütörtökről péntekre virradóra. A tűzoltóság csütörtök este nyolc óra körül kapta a bejelentést, és nagy erőkkel vonultak ki az égő épülethez. A mentésben mintegy 100 tűzoltó vett részt.

Kép: Tűzoltóság Arriach
A Boxenstopp síhütte épülete már régóta állt, de az épületet csak a kilencvenes években alakították át vendéglátásra. A hely népszerű volt a síelők körében, sajnos már ezt múlt időben kell mondani, hiszen a kőből épült alapon kívül minden fából készült az épületben, amely teljesen leégett, így már lehetetlen helyreállítani.

Kép: Tűzoltóság Arriach
A tűuoltóknak nem volt könnyű dolguk a havas hegyi utakon megközelíteni az 1200 méteres magasságban fekvő épületet. A vízutánpótlással az oltásnál nem volt gond, rá tudtak csatlakozni a síterep hóágyúkat kiszolgáló vízvezetékére.

A tűzesetben senki sem sérült meg.
Kép: Tűzoltóság Arriach
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »