Gerlitzen: leégett egy hütte a síterepen

2015.02.28. Bata Attila

Eddig ismeretlen okokból gyulladt ki és égett le teljesen egy síhütte a karintiai Gerlitzen Alpe síterepén. A tűzoltók csütörtök estétől péntek hajnalig küzdöttek a tűzzel. A környék történelmének egyik ismert emléke, egy tradicionális hütte veszett oda a tűzben, a helyiek szerint.
h i r d e t é s
A síterep északi oldalán, a Klösterle pálya közelében, közel 1200 méteres magasságban található hütte égett le teljesen csütörtökről péntekre virradóra. A tűzoltóság csütörtök este nyolc óra körül kapta a bejelentést, és nagy erőkkel vonultak ki az égő épülethez. A mentésben mintegy 100 tűzoltó vett részt.

Kép: Tűzoltóság Arriach
A Boxenstopp síhütte épülete már régóta állt, de az épületet csak a kilencvenes években alakították át vendéglátásra. A hely népszerű volt a síelők körében, sajnos már ezt múlt időben kell mondani, hiszen a kőből épült alapon kívül minden fából készült az épületben, amely teljesen leégett, így már lehetetlen helyreállítani.

Kép: Tűzoltóság Arriach
A tűuoltóknak nem volt könnyű dolguk a havas hegyi utakon megközelíteni az 1200 méteres magasságban fekvő épületet. A vízutánpótlással az oltásnál nem volt gond, rá tudtak csatlakozni a síterep hóágyúkat kiszolgáló vízvezetékére.

A tűzesetben senki sem sérült meg.
Kép: Tűzoltóság Arriach
KOMMENTEK

Szállástippek
Mistel Apartmanok
3 db, 80 m²-es apartman, önellátással Bodensdorfban, 7 km-re Gerlitzentől. Szolgáltatások: közösségi "hütte" kandallóval, konyhával, szaunával. Ingyenes wifi, parkoló, szánkóhasználat.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
2016-ban felújított családias hotel 25 barátságos, vintage stílusosban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.