Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gerlitzen: magyar síelő ütközött magyar hódeszkással

2011.02.04. Bata Attila

Gerlitzen: magyar síelő ütközött magyar hódeszkással Ugyan csak ezen a hétvégén kezdődik a síszünet, de már napok óta rengeteg baleset történik Ausztria síterepein. Csütörtökön a karintiai Gerlitzen Alpe síterepén két magyar hölgy ütközött olyan szerencsétlenül egymással, hogy egyiküket helikopterrel kellett kórházba szállítani.
Csütörtök délelőtt, a magyarok körében az egyik legnépszerűbb karintiai síterepen, Gerlitzen Alpén két magyar hölgy ütközött egymással a Klösterle pályán. Egy huszonegy éves hódeszkás ütközött az előtte haladó harmincegy éves síelővel. A síelő hölgy komolyabb sérüléseket szenvedett, őt helikopterrel kellett beszállítani a klagenfurti klinikára.

Szintén Gerlitzenen, egy 14 éves román lányt kellett délután kórházba szállítani mentőhelikopterrel. A hódeszkás román lányt egy másik - ismeretlen - hódeszkás ütötte el hátulról. Nassfeldről is szállítottak sérültet helikopterrel a kórházba, itt egy 67 éves holland síelőnőt ütöttek el hátulról, és a balesetben résztvevő másik fél itt is ismeretlen.

Egy nappal korábban, csak Salzburg tartományban nyolc személyt kellett a sípályákról a kórházba szállítani. Komoly ütközéses balesetek történtek Leogangon (Saalbach-Hinteglemm), ide kétszer is jött a mentőhelikopter, valamint Wagrain síterepén is komoly baleset történt. Obertauernben egy idős hölgynek a rosszul kiszámított ülőlift okozott komoly sérüléseket.

Ne feledjük, hogy holnaptól megkezdődik a többhetes osztrák síszünet. Az eddigieknél jóval többen lesznek a pályákon, köztük is sok fiatal. A pályák zsúfoltak lesznek, a hóviszonyok most nem a legideálisabbak, és a statisztikák szerint, balesetek szempontjából ez a legveszélyesebb időszak Ausztriában.
KOMMENTEK
Pulmy | 2011.02.04. 19:31
Megint a magyar virtus!

Miért pont mi-magyarok?

Miért érdekelt mindegyikben boardos?

Én is nagyon félek tőlük!
Stani | 2011.02.04. 19:56
Pulmy, ez nem magyar specifikus, ne ostorozzunk már magunkat ennyire :)
A hóviszonyok amúgy ideálisak, jelentem!
Stani | 2011.02.04. 19:57
Mármint Salzburgban és Stájerországban, Karintiát passzolom.
| 2011.02.04. 21:42
Pulmy: board v. sí tök mind1, a baj a nem megfelelő tudás, vagy vakmerőség, vagy tényleg szerencsétlen helyzet. Nem félni kell, hanem egymásra figyelni a pályán. vonatkozik ez mindenkire.
docker | 2011.02.05. 09:51
A board-osok ilyenek; általában gyerekek, kezdők, azt se tudják merre a hány óra. Nem rendelkeznek rutinnal, nincs síelési kultúrájuk, honnan is lenne, nem uralják sem a board-jukat, sem a saját mozgásukat. Viselkedésük teljesen kiszámíthatatlan, mert más ritmusban, más íveket húznak, mint mi, síelők. Nem szabadna őket fölengedni a sípályákra,ki kellene nekik jelölni külön területeket, ahol bohóckodhatnának kedvükre a deszkáikkal, aztán ott összetörhetnék egymást...
szkítatom | 2011.02.05. 11:40
docker! Nem kéne általánosítani! 36 éves vagyok, 8 éve deszkázom, nem vagyok egoista, de nem rosszul.
Szerintem síelők között is vannak fiatal,veszélyes, "nagymenők". Kár, hogy a síelők által okozott baleseteket nem veszed figyelembe. Ja és síkultúrám is van, mert 6 éves koromtól kezdve síeltem is..
nyugiba | 2011.02.05. 14:07
Nekem pl. a múlt héten egy magyar síelő hozott össze egy vádli húzódást. Azóta is bicegek. Ahogy bárhol máshol, itt is az egymásra figyelés kultúrájára van szükség. Sajnos a hegyen ártatlan helyzetekből is pillanatok alatt lehet életveszélyes körülmények közé kerülni. Ahogy én látom, nagyon nagy szükség lenne sípálya rendőrségre és a veszélyeztetők kiszűrésére. Egyszerű példa Kreischbergről. A lassú Sunshine csákányos felvonóból a meredek rész előtt ki lehet szállni ott, ahol a csákányos felvonót egy másik pálya keresztezi. Elenyésző azok száma, akik figyelnek arra, hogy a csákány eldobásával várjanak addig, amíg az nem veszélyeztetheti a keresztbe síelőket.
FearTomi | 2011.02.05. 14:13
Mindenki nagyon rosszul látja a dolgokat. Mi Boardosok, mindig is arra törekedtünk, hogy elüssük az előttünk haladó embereket (főleg síelőket) és fájdalmat okozzunk másoknak még a saját testi épségünket sem kímélve. Ellenben ti sielők, mindig a megfelelő sebességgel jöttök le, úgy, hogy ügyeltek körülöttetek lévőkre. Engem tavaly egy sielő szúrt keresztül majdnem a botjával, majd befejezésképpen fel is lökött. Mellesleg, elhiszem, hogy boardos üt el sielőt, ugyanis 1 hete láttam Gerlitzenen ahogy szépen a pályák sík részeinek végén csoportokban állnak a sielők, boardosok is, de legalább nem 5-10-20 ember egymás mellett, volt, hogy egyik pillanatról a másikra fékeznek be előtted mert ő a pálya közepén akarja megvárni a lemaradókat.Mellesleg szerintem a sielők 70%-át is nyugodtan le lehetne tiltani a "SÍ"pályákról. Kicsit ebből a 2 léc prideból vissza kéne venni mert kezd undorítóan viselkedni a sielő réteg.
FearTomi | 2011.02.05. 15:10
Utólagos engedelmével Pulmy úr, felhasználom az egyik mondatát és köszönöm, mert nem tudtam volna jobb kifejezést találni docker hozzászólásának jellemzésére, illetve egy szót kicserélek: "Íme a magyar virtus!"
Esyter | 2011.02.05. 15:41
Sziasztok!

Nekem az a véleményem, hogy ezeknek a baleseteknek az az oka, hogy sokan nem a tudásuknak megfelelően választják meg a sebességüket, és mikor váratlan helyzetbe kerülnek, már nem tudnak korrigálni. A "síkresz" előírja, hogy a pályán feljebb lévőnek kell figyelnie az alatta lévőkre, mégis a legtöbb baleset úgy történik, hogy valaki fentről jön és elüt egy alatta haladót, akinek természetesen nincs hátul szeme, és sokszor sajnos a baleset elszenvedője - az elütött - szerez komolyabb sérüléseket. Ez a cikkből is látszik.
A snowboardos-síelő különbségről pedig az a meglátásom, hogy azért ütnek el snowboardosok többször másokat (bár statisztikákat nem tudok felmutatni, de többször látok ilyet, és már engem is ütöttek el deszkával, pedig a pálya szélén álltam), mert boarddal nehezebb hirtelen/éles irányváltoztatást csinálni, mint sível.
De szerintem a legfőbb tanulság az, hogy mindenki olyan sebességgel menjen, hogy még időben tudjon korrigálni, ha történik valami.
trlaci | 2011.02.05. 16:18
Szép havas napo(ka)t mindenkinek!
Én úgy gondolom, mindenkinek igaza van. Mindenek előtt leszögezem: én a síelők táborához tartozom. Viszont nem a bigott módon boardos-ellenes táborhoz. Soha nem is deszkáztam, nem is vonz, viszont megértem a hó-szerelemnek ezt a módozatát is. Nem azt mondom, hogy amikor egy deszkás keresztülhasított az egyébként új léceimen, akkor imába tudtam volna foglalni a nevét. De sporttársak! Biztos, hogy ha egymás torkának ugrunk, attól jó lesz bármi is? A kulcs az egymásra figyelés. Gondolom osztoztok a következőkben: láttam már nagyon sok kulturáltan csúszó és másokra tekintettel levő boardost, és felelőtlenül száguldozó, léceit látványosan nem uraló síelőt is. Melyik a jobb? Ugye, hogy egyik sem. Nem az számít, hogy kinek mi van a lábán, hanem hogy hogyan bánik vele...
Mindenkinek balesetmentes és hóbiztos téli szabadságot!
Pulmy | 2011.02.05. 16:53
Ez olyan mint az autóvezetés,a gázt a h....e gyerek is tudja nyomni a tudomány a megállásnál kezdődik.

Mint már más helyen írtam,ez egy balesetveszélyes sport,úgyhogy ne kéne saját magunknak(sízőknek és boardosoknak egyaránt)felelőtlenül esztelenkednünk a pályán.

Vigyázzunk egymásra!!!!!!!!!

P.
pezs | 2011.02.05. 19:54
Szép időt és jó havat Mindenkinek!
Nem gondolom, hogy a bölcsek köve az én zsebemben van, de egy dolog biztos: legyen az deszkás vagy léces, ha nem a tudásának és a körülményeknek megfelelő tempót választ, mindkettő veszélyes magára és másokra is. Egy hete jöttünk meg Franciaországból egy hetes túránkról, ahol a hazafelé úton az egy busznyi társaságból három sporttársunk "sérülten" egyik gipszelve volt kénytelen végig bumlizni a közel 20 órás utazást.
És mindezt miért? A sebesség mámora? A vagánykodás? Vagy valami más!
Kedves Sportbarátaim!

Egy kicsivel több alázatot!

Ha nem azt tesszük, amit a hegy megkíván: MEGBÜNTET!

Figyeljünk egymásra
docker | 2011.02.06. 03:17
Az a legviccesebb, amikor egy lábbal bekötve, másikkal magukat löködve, kínlódva bénáznak a liftnél, úgy zuhannak be nagy nehezen az ülésbe. Tudásuknak megfelelően...
Meg amikor csoportosan ülnek, fekszenek, fetrengenek a pálya közepén. Szintén tudásuknak megfelelően...
Jester | 2011.02.06. 10:29
docker: nagyon rossz a hozzáállásod. Akármennyit vergődsz itt, a boardozás egyre népszerűbb, minden évben több és több a boardos. Az, hogy több balesetet okoznak a boardosok szerintem is egyrészt abból adódik, hogy főleg a fiatalabbak boardoznak, másrészt abból, hogy valóban nehezebb hirtelen irányt változtatni a deszkával, és úgy önmagában is nehezebb a snowboardozás mint a síelés. A sebességről viszont az a véleményem, hogy sível jóval gyorsabban lehet menni, kisebb tapasztalattal is, mint boarddal.
FearTomi | 2011.02.06. 11:40
docker, köszönöm szépen, hogy alátámasztottad a hozzászólásomat, pont te vagy, akit szó nélkül tiltanálak ki minden pályáról, illetve nem is. A macikákhoz, meg a nyuszikákhoz a kezdőpályára beengednélek, mondjuk az nem a tudásodnak, de az agyadnak megfelelő szint lenne, bár ennyire nem akarom lealacsonyítani a kisgyerekeket...szóval te lehetnél az egyik ilyen macibábú.
docker | 2011.02.06. 14:27
Tomika Drága! Ezt a mérhetetlen tudásodat és tapasztalatodat hol sikerült összegyűjtened, az alatt a hihetetlenül sok év alatt?
Gerlitzenben?
Majd a finom kis ujjaddal klikkeljél szépen a nickemre, és nézegesd meg aranyom, hogy engem eddig Európa mely pályáira engedtek be! Jó program lesz Neked a jövő hétre...
Aztán, ha a csökött kis agyacskád kapacitásából még futja, gondolkodj el azon, hogy kiről milyen véleményt írsz le!
A jövőben pedig majd maradjál csöndben, ha értelmes gondolat nem jön ki a fejedből...!
FearTomi | 2011.02.06. 15:11
Kit érdekel, hogy milyen síterepeken voltál? Engem rohadtul nem! Nyugodtan verjed rá a nyálad, biztosan ezzel küzdöd le a kisebbségi komplexusaidat:D A tudásodat nem kritizáltam, a hozzá értésedet sem, csak az értelmi szintedet értékeltem, de mivel ezt sehol sem nézik (sajnos), nem csoda, hogy mindenhova beengedtek! Teljesen nyilvánvaló, az előző hozzászólásod alapján is, hogy érvek nélkül, baromságokkal dobálózol, mert másra nem vagy képes. Pont az ilyen emberek a mételyei bizonyos közösségeknek, most éppen a síelőnek. Rajtad kívül mindenki hozzászólásában "egyensúlyra" törekszik, te vagy az egyetlen aki csak szítasz, meg fröcsögsz. Nem veszed észre, hogy mennyire szánalmas vagy? Gondolom olyan vagy, aki fórumon, neten ugrál, de az életben normálisan meg lehetne vele beszélni a dolgot. Pont ezért nem is pazarolok rád több időt, meg már amúgy is untam válaszolni a semmire. Na Cső!
blidar | 2011.02.06. 15:19
Nem akartam hozzászólni, de ez a nagy arcú überprofi hozzáállás kicsit felb@szott. Annyiban igazad van, hogy rengeteg a kezdő boardos mindenhol, sőt én is annak tartom magam, mert még csak 4 éve űzöm és nem tudtam végigcsúszni európát mert se pénzem se időm rá!!!(nem úgy mint neked) De mégsem csináltam hasonló lekaszálást, se hasonlót.Akármilyen hihetetlen, a liftbe be is tudok ülni és a kicsúszáőssal sincs gond. Ellenben láttam már nyílegyenesen, koordinálatlan mozgással leszáguldó megállni nem tudó síelőt is....szóval erről ennyit.
Toc | 2011.02.06. 15:59
Én ismerek klassz síelő embereket és boardos arcokat is, tudásban is vegyes embereket. Nem értem miért kell állandóan ez a síelő-boardos ellentét. Semmi értelme nincs. Mindkettő a hegyen csúszik lefelé. Mindenkinek kutya kötelessége vigyázni másokra és magára is.
Aki kezdő azt sem kell lenézni, hiszen mindenki elkezdte valahol...
FearTomi | 2011.02.06. 17:08
Persze, csak bizonyos embereknek nem megy ez a felfogás, amint látod itt az élő példa rá. Nekem sincs bajom a síelőkkel, sőt, nem egyszer fogtam meg elszökött lécet, botot a pályán, csak azokkal van a gond akiknek hasonló a felfogásuk mint ennek a docker gyereknek:)
emilian | 2011.02.06. 20:26
Docker. Én boardozok, és a zsírúj deszkámon a csákányos felvonónál kb minden körben 3 síelő taposgatta, a bottal a szemem majd kiszúrják, még sorba állni sem tudnak, mégsem szóltam rájuk, lehet kezdők vagy csak figyelmetlenek nemtom, másrészt a síelők is fél méterrel jönnek be az ember elé a pályán, hogy örülök ha ki kerülöm őket (pedig nem vok kezdő) tényleg csak oda kell figyelni egymásra és élvezhető a sport mindenkinek.
szkítatom | 2011.02.06. 21:12
docker. Mint ahogy kérted megnéztem a nickneved. Pont ilyen "nagymenő"-nek képzeltelek. Az ilyen jellegű bejegyzéseket azok szokták tenni, akik a neten szájhősködnek, egyébként pedig impotensek!
mindenki megegyezésre törekszik, kár neked a szó..
blaci17 | 2011.02.07. 10:48
docker. profi snowboardosként elég keményen fikázod a sporttársaidat...
DMiklos | 2011.02.07. 19:50
Sziasztok, szerintem tök mindegy, hogy valaki síelő vagy deszkás. Bár én is tapasztaltam, hogy a boardosok egy kicsit "nagyobb arcok", kicsit lazábban értelmezik a fegyelmet a pályákon, de nem vészesen. Összeköt bennünket az, hogy mindkét csoport szórakozni, sportolni, kikapcsolódni jár a pályákra, kár szítani a feszültséget köztük. Leginkább azzal van baj, hogy aki a köznapi életben bunkó, agresszív, önző, felelőtlen, az a pályán sem fog megváltozni, mindegy hogy 1 vagy 2 fadarab van a lába alá kötve. Ki kellene szűrni a pályákon az ilyeneket, mert az sem normális dolog, hogy egy pályán ingajáratban járjon a helikopter a terep és a kórház között.
golo | 2011.02.08. 00:18
Na, ezért megyek mindig félve pályán.
gaborszell | 2011.02.08. 09:13
Az egyik síelőtársamat érte a fenti baleset a gerlitzeni 9-es pálya felső szakaszán. A boardos fiatal hölgy - saját elmondása szerint - túl nagy sebességgel haladt és az éppen ívre forduló társam mögött nem tudott megállni, sem őt kikerülni. Szerencsére a mentést követő orvosi vizsgálat során gerincsérülést nem, csak nagyobb zúzódást állapítottak meg, úgyhogy azóta már itthon van a sérült. A légi mentést követő napon azonban - amiről a cikk nem tesz említést - egy másik hölgy síelőtársamat komolyabb baleset érte a 11-es pálya legvégén egy elcsúszást követően. Ő combizom-szakadást és kétszeres medencecsont törést szenvedett. Mentőautó vitte be a villach-i kórházba, ahonnan másnap mentővel hazaszállították Budapestre.
A gerlitzeni balesetek nagy számának oka a figyelmetlensé-geken túl elsődlegesen az, hogy a régióban régen havazott, a pályákon az ágyúzott, tömörített hó betonkeményre kifagyott, ezért egy kisebb esés is komoly balesetveszélyt jelent. Tavaly ugyanez volt a helyzet itt, akkor én szenvedtem lábszárcsont törést.
A másik ok, hogy az elmúlt 2-3 évben a magyar síelők, boardosok körében rendkívül népszerű vált Gerlitzen (a vendégek mintegy 2/3-a magyar), a pályák ezáltal zsúfoltak, saját tempóban már alig lehet lesiklani.
micu | 2011.02.08. 18:51
Okos tojás sielő ászok, ti akik a boardosokat akarjátok kitiltani a pályákról, ti akik kétszer nem tudtok egyforma ívet húzni, hogy kerűlni lehessen benneteket, aztán szépen felsorakoztok egymás mellé keresztbe rakott leceitekkel pihenőt tartani, még egymást is feltartva, nehogy valaki eltudjon menni mellettek és ha a két kis lábatok össze akad az egész hegyoldalt viszitek magatokkal az alacsonyan repülő leceitekkel, ilyenkor nagyon okosak vagytok!!! Elfelejtettétek, hogy tanultatok ti síelni és ha kiprobálnátok a deszkát is, talán más dimenzióba látnátok a világot. Ezen véleményem, csak a fent deszkásokat blamáló, okos tojás sielőkre vonatkozik, akik azt hiszik, hogy a deszkások, csak a pályát rombolják és baleseteket okoznak!!!! Sajnos nem egyformán nyomja senki, sem a sielést, sem a boardozást és egy kis oda figyeléssel és helyes pálya választással elkerűlhetőbbek lennének a balesetek! Az indulásnál, megállásnál, vagy az átcsuszásnál egy pillanatra nem ártana, azért hátra, vagy oldalra nézni, mert az, az igazán baleset veszélyes még, ha a hátulról érkrező is a hibás! Szóval a fent leírtak, csak a nagypofájú észosztokra vonatkoznak, akik a boardosokban az ellenséget, nem a sportolni szorakozni vágyot látják! Ezért írtam le hasonlóképpen boardos szemszögből is, hogy a deszkások is láthatják így! :) Azt azért mindenki tudja, hogy sielőből még mindig lényegesen több mozog a pályákon és ugye a nagy számok törvényszerűsége a baleseteknél....!
(egy volt sielő deszkás)
crow | 2011.02.08. 20:17
Nem vagyok nagy szakértő, de a boardosok jóval lassabban közlekednek és nem is váltanak hirtelen irányt, és arra egyébként sincs mentség ha valaki hátulról kaszál le valakit. És pont az lenne a lényeg, hogy kikapcsolódni menjünk a hóra, ne pedig stresszelni mások hülyesége miatt.
spider | 2011.02.09. 19:28
Tisztelt Docker sporttárs!

Ezt írta:

"általában gyerekek, kezdők, azt se tudják merre a hány óra. Nem rendelkeznek rutinnal, nincs síelési kultúrájuk, honnan is lenne, nem uralják sem a board-jukat, sem a saját mozgásukat."

Én 44 éves vagyok, 24 éve síelek és 2 éve tanultam meg snowboardozni. De nem csak én hanem sok más idősebb snowboardos nevében is visszautasítom ezt az általánosítást.

A gyereket előszőr síelni tanítják meg a legtöbb iskolában, illetve a legtöbb szülő. Utána jöhet a sokkal nehezebb snowboard. Emiatt a legtöbb snowboardosnak van síelési kultúrája is a háta mögött. Sokkal jobban tisztába vannak a síkresszel mint a kezdő síelők akik csak pár napja, vagy órája vannak a pályán és hóekébe ívek nélkül (mivel nem tudnak még) kamikaze módon száguldanak lefelé amíg el nem fogy a lejtő.

Ön azt nem tudhatja, mivel nem tud snowboardozni, hogy a kezdő snowboardosnak nincs olyan technikája a kezdő sikláshoz mint a hóeke, amivel begyorsulhat, mindenkit letarolva. Ő kezdetben csak "slide"-olni tud, azaz teljesen keresztbe fordított boarddal lassan csurogni lefelé. Itt nincs olyan hogy berakja lejtő irányba és beindul ezerrel, mert 3 m-en belül elesik megkímélve a többi sporttársát.

Azt írta:
"viselkedésük teljesen kiszámíthatatlan, mert más ritmusban, más íveket húznak, mint mi, síelők."

Szerintem Önnek, mint a profi és gyors síelőnek csak akkor kell számítgatnia a deszkások ön szerint kiszámíthatatlan mozgását, ha Ön halad a board-os mögött, tehát Ön van hátrányban, nem Önnek van elsőbbsége. Viszont ebben az esetben Ön lesz a hibás ha ütközik a deszkással.
Ha meg előtte halad, mit érdekli Önt hogy milyen ívet húz a deszkás, még egy profi deszkás sem lehet gyorsabb mint egy síelő ez tény, így sosem fogják magát utolérni, hacsak nem tesz olyan szabálytalan fékező mozdulatot, amelyre senki sem számíthat akár síelő akár deszkás jön ön mögött.

Aztán honnét ismeri a deszkások ritmusát, íveit, ha még sosem állt deszán? Én pár nap deszkázás után már ugyanazokat az íveket húztam, mint mikor carving-ozok síléccel.

Szerintem nagyon nagy tájékozatlanságra vall, hogy ennyi butaságot írt le a deszkásokról, illetve állati nagy sznobságról, ahogy utána kérkedik a meglátogatott síterepek számáról. Én igaz nem látogattam meg ennyi terepet, viszont a kedvenc helyeimre többször is visszalátogatok, mivel a modorom miatt kedvelnek a vendéglátók is.

Ezért kérem, a továbbiakban kíméljen meg minket az ilyen hozzászólásaitól, illetve próbálja ki a deszkázást is, szerintem nem fog csalódni ha túljut a kezdeti tanulási nehézségeken.

Illetve nincs annál csúnyább látvány mint egy terpeszben síelő sporttárs, aki ezerrel zúz egyenesen lefelé a lécei egymástól egy méter távolságban külön életet élve. És azt hiszi magáról, hogy ő a menő. (Nem az a csúnya mikor a béna felvonó megoldások miatt a snowboard-osnak ki kell csatolnia, hisz neki nincs mankója mint Önnek amivel toszigálhatja magát mint egy mozgássérült hadirokkant)

Ja különben az sem igaz már hogy a síelők vannak többen, pl. Eplényben az esti "sízés" idején mikor nincs tömeg, és főként a profiké a terep, sokkal több a deszkás mint a síelő. Jól megfér a folyamatosan hátrafelé síelő freestyle-os gyerek a nap végi buckákon ugráló snowboardossal, és kezet nyújt neki, mikor az ellenlejtőre kell felsegítenie a bot nélküli deszkást.

Szállástippek
Pension Blasge csillagcsillagcsillag
Kedvező árú szobák és apartmanok reggelivel Bodensdorfban, a gerlitzeni sítereptől 6 km-re. A szálláshely az Ossiachi-tó partjától 10 perces sétára található, gyönyörű kilátással, nagy terasszal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Villa Huber csillagcsillagcsillagSuperior
Felújított, tradicionális Hotel a karintiai Afritz am Seeben, Gerlitzentől 8 km, Bad Kleinkirchheimtól 16 km-re. Szolgáltatásai: finn szauna, pezsgőfürdő, kávézó-bár, étterem, konferenciaterem, borospince, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.