Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Weißsee: Végre! Megépül a duplaüléses

2010.11.19. | Szerző: Stani
Sok-sok év óta szerepel a pályatérképen, mint tervezett felvonó. A projekt eddig mindig kútba esett köszönhetően a környezetvédők hatékony munkájának. Most úgy tűnik a síterep felülkerekedett a környeztvédők oly’ féltett madarai felett; az idei szezontól jön az új duplaüléses.
Idilli környezetben épül fel a libegő
h i r d e t é s
Talán már tíz éve is, hogy először a pályatérképen felbukkant, azóta minden évben ott van, szaggatottan; a tervezett duplaüléses. A környezetvédők eddig sikeresen harcoltak a síterep ellen, most úgy tűnik elbuktak és a Fortuna Weißsee oldalára állt. A duplaüléses 2000 méter környékéről a Tauernmoos tó partjáról indul a Weißsee-tó és a Rudolfshütte irányába. Az új libegő mellé egy 1,5 kilométeres pályán tudunk lesíelni. De nem a pálya miatt várták oly sokan ezt a felvonót! Így ugyanis megannyi freeride útvonal nyílik meg; a meredek és szűk kuloároktól kezdve a széles és valamivel lankásabb szűzhavas hegyoldalakon keresztül.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A kiindulási pontunktól függően akár 600-800 méteres szintkülönbségű és több kilométer hosszú porhavas élményt jelent ez. A síterep eddig is elsősorban a túrasízők és a freeride síelők és deszkások körében számított viszonylagos népszerűségnek. Az üzemeltető szerint az új lift minden bizonnyal felértékeli a mesés természeti környezetben fekvő síterepet, ami méltán pályázhat Salzburg legeldugottabb síterepe címére; hozzáteszem sokunk örömére.
2010.11.19. 21:47:40 Koty
No, akkor teszteljük le a szezonban!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »