Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Goldeck: új hatüléses és ambiciózus tervek

2010.01.10. Stánicz Balázs

Goldeck: új hatüléses és ambiciózus tervek A Spittal városa felett elhelyezkedő karintiai síparadicsom életében elkezdődött valami, az idei szezonra megépült az új hatüléses és a jövőbeni tervek is kecsegtetőek.
Ha Villachban, pontosabban annak közelében van egy viszonylag modernnek számító síterep, nevezetesen Gerlitzen, akkor miért ne valósulhatna ez meg egy kicsit északabbra, nevezetesen a Spittal városa felett elhelyezkedő Goldecken.

Goldeck központi fekvése és az autópályának köszönhetően könnyű és gyors elérhetősége ellenére is valahogy amolyan mostohagyermeknek számított. Míg a déli tartomány többi síközpontjában az utóbbi években egymást érték a fejlesztések, köztük új felvonók, addig itt minden maradt a régiben. Egészen 2009 nyaráig, amikor is buldózerek és munkagépek vonultak a hegyre, hogy elkezdődjön Goldeck újraszabása, aminek keretében először egy hatüléses felvonót építettek.

A Skyliner nevet viselő ülőfelvonó egészen a csúcsig szállítja a síelőket, és része az összesen több mint 30 millió eurót kóstáló projektnek, aminek köszönhetően a Goldeck a következő években, ha fokozatosan is, de teljesen megújul.
Az új hatüléses Goldecken
Az új hatüléses Goldecken
A tervek szerint két nyolcüléses indulna a völgyből, a mostani "Talabfahrt", azaz völgypálya mellől. Talán ez az egyik legfontosabb újítás, hiszen a sípályákhoz jelenleg a város széléről induló nagykabinossal lehet feljutni, ahol nem egyszer 45 percet kényszerülünk sorban állni, mire kabint kapunk.

A következő lépcsőfokban két ülésest építenének, várhatóan négyszemélyeset, bár egyes források a Skylinerhez hasonlóan hatüléses libegőket sem tartanak kizártnak. Az egyik üléses a síterep Seetal részéről (pályatérképen a Goldeck csúcsától balra) szállítaná a téli sportolókat a magasba, míg a másik az Egger Alm lejtőit szolgálná ki.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.