Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gondokat okoz a havazás a határ osztrák oldalán

2013.02.12. Bata Attila

Gondokat okoz a havazás a határ osztrák oldalán Az előrejelzéseknek megfelelően ma reggelre megérkezett a havazás Ausztria déli, illetve keleti területeire és a közlekedésben komoly gondokat okozott a havazás ma reggelre. Az alacsonyabban fekvő településeken 20-25 cm friss hó, a hegyekben és a síterepeken ennek a duplája várható csütörtök estig.
Alsó-Ausztriában ma reggelre eddig 10 cm hó hullott, és most nem hochkari magasságokról beszélünk, hanem az országutakról. Különösen a tartomány déli részében (Industrieviertel) és a Weinviertel részen volt erős a havazás. Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) a nagy havazás miatt ma nem kell fizetni a rövidtávú parkolásokért. Nem csak a hegyi utakon, hanem az L3085-ös és L3086-os egyes szakaszain is kötelező a hólánc. Mostviertel és Waldviertel régiókban valamivel jobb a helyzet, itt csak 3-6 cm hó esett.

Stuhleck (Semmering) ma reggel, erős havazásban is mennek a liftek
Stuhleck (Semmering) ma reggel, erős havazásban is mennek a liftek
Bécsben is havazott ma reggelre, de a közterület-fenntartók járhatóvá tetté az utakat, lehet közlekedni a városban, bár a forgalom kissé lelassult a délelőtti órákban.

Karintiában is gondokat okoz a havazás. A Villach-hoz közeli Nötsch környékén közel félméteres hó lepte be a síneket, és a kora reggeli órákban kisiklott egy vonat. Személyi sérülés nem történt. Ma reggel öt autó ütközött egymásnak az A2-es autópályán Pörtschach-West és Pörtschach-Ost csomópontok között.

A havazás egészen csütörtökig tart majd, kisebb-nagyobb intenzitással. A meteorológusok szerint a következő erősebb havazásra szerda este kell számítani. Csütörtökig 20-25 cm hó is lehullhat az alacsonyan fekvő településeken, de a hegyekben ennek a duplájára lehet számítani.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.