Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Grebenzen: ahol az új kabinos felvonóval új korszak kezdődött

2023.11.27. (x) szponzorált cikk, sielok.hu

Hosszas tervezés után egy évvel ezelőtt (2022 november végén) valósággá vált a helyiek régi álma. A St. Lambrecht részen megépült a mai kor legmodernebb követelményeinek megfelelő 10 személyes kabinos lift, amely hatalmas változást hozott a régió életében.
GrebenZEHN névre kereszteltél az új, tízszemélyes kabinos liftet Grebenzen síterepén
GrebenZEHN névre kereszteltél az új, tízszemélyes kabinos liftet Grebenzen síterepén
Stájerország, de a közeli Murau régió sem akar lemaradni a legfrissebb trendekről. Kreischberg után Grebenzen/St. Lambrecht síterepén is megépült egy tízszemélyes kabinos lift. A helyiek még egy kis poénért sem mennek a szomszédba, tökéletesen kihasználják a kapcsolatot a síterep neve és a 10-es szám között, és a németül jól hangzó GrebenZEHN (Greben10) kabinossal már a 2022 decembere óta feljuthatunk a hegyre. Grebenzen mostantól egész évben vonzó úti cél lett.
Egy tökéletes havas sínap egy tökéletes felvonóval | Fotó: Mediadome
Egy tökéletes havas sínap egy tökéletes felvonóval | Fotó: Mediadome

Impozáns adatok az új kabinos liftról

Az új felvonó óránként 2000 utast szállíthat a 2,8 kilométeres útvonalon, amellyel 650 méter szintkülönbséget lehet igazán kényelmesen és gyorsan megtenni. A teljes utazás közel 8 percig tart és a kényelemről és a zsúfoltság elkerüléséről 55 kabin gondoskodik. A hegyállomás a Grebenzenhaus felett épült meg, ahonnan kényelmesen csúszhatunk tovább más felvonókhoz. A síterep tavaly 14 millió eurót költött fejlesztésekre, amelynek nagy részét az új lift teszi ki. A 2023/24-es szezonra pedig egy pálya is létesül, valamint bővítik a hóágyúk számát.
Tökéletesen kezdődik a nap a Grebenzen lejtőin (Kép: Mediadome)
Tökéletesen kezdődik a nap a Grebenzen lejtőin (Kép: Mediadome)

Újdonság: 4,5 km szánkópálya

Az új lift felső állomásától (Grebenzenhaus) 4,5 kilométer hosszan, mintegy 650 méternyi szintkülönbség megtétele után juthatunk le a völgyállomásig, természetesen a sípályáktól elkülönített, csak szánkósok részére fenntartott úton. Kétszemélyes szánkót a helyszínen is lehet bérelni. Egyes napokon esti csúszásra is lehetőség van, de mivel nincsen kivilágítva a szánkópálya, ezért egy erős fényű (és vízálló) fejlámpát mindenképpen ajánlott hozni!
Szánkópálya, kölcsönözhető kétszemélyes szánkókkal | Fotó: Mediadome
Szánkópálya, kölcsönözhető kétszemélyes szánkókkal | Fotó: Mediadome

A síterep, ami versenyzőknek és teljesen kezdőknek is ideális

Grebenzen pályáin a kezdők és profik is elférnek egymás mellett, a világ legjobb síelői gyakran itt gyakorolnak két verseny között. A gyermekek számára azonban különleges hely. Sokan itt kedvelték meg a síelést kezdőként, a tanuláshoz a síterep remek lehetőséget nyújt.

Széles és lapos pályán tehetik meg a kicsik első lépéseket. A gyermeklift és varázsszőnyeg mellett a helyiek által Kinderkarusselnek (körhinta) nevezett látványosság is népszerű, ahol kicsik és nagyok körbe-körbe csúszhatnak egy korlátba kapaszkodva. Nem lényegtelen, hogy mindez a síterep aljában található, közel a parkolóhoz. A szülők a közeli vendégló napsütötte teraszáról figyelhetik csemetéik minden mozdulatát.

Itt a gyerekek hat év alatt ingyen síelhetnek. Az un. gyerekjegy pedig eléggé szépen megöregedett, hiszen 28 éves korig mindenki gyereknek számít a pénztárnál!
Grebenzeni Kinderkarussel, ahol a kezdők gyakorolják a sível kanyarodást | Fotó: ikarus.cc
Grebenzeni Kinderkarussel, ahol a kezdők gyakorolják a sível kanyarodást | Fotó: ikarus.cc

A sítúrázókra is gondoltak

Az utóbbi időkben egyre népszerűbbé vált a sítúrázás, amely itt sem maradhat el. Biztonsági okokból itt is elválasztják a sítúrázókat a síelőktől, vagyis a sítúrázók csak a lecsúszásnál használhatják a karbantartott lesikló pályákat, számukra külön útvonalakat jelöltek ki. A pénztárnál külön napijeggyel (7 euró) lehet ennek a szenvedélynek hódolni. További információk sítúrázóknak a síterep honlapján.

Idén a nyitást december elejére tervezik, természetesen az új felvonóval a kínálatban. A magyar határhoz közeli síterep a szezonban 25 kilométernyi pályát kínál (a jelölt, "off-piste" pályákkal együtt) 1000 és 1900 méteres magasság között.
További információk a síterepről: www.grebenzen.at

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.