Grebenzen: az új kabinos felvonóval új korszak kezdődik!

2022.11.21. síelők.hu

Hosszas tervezés után hamarosan valósággá válik a helyiek régi álma. A St. Lambrecht részen megépülhet a mai kor legmodernebb követelményeinek megfelelő 10 személyes kabinos lift, amely hatalmas változást hozhat a régió népszerűségében télen-nyáron.
Tökéletesen kezdődik a nap a pályákon (Kép: Skigebiet Grebenzen Ikarus cc)
h i r d e t é s
Stájerország, de a közeli Murau régió sem akar lemaradni a legfrissebb trendekről. Planai és Kreischberg után Grebenzen/St. Lambrecht síterepén is megépül egy tízszemélyes kabinos lift. A helyiek még egy kis poénért sem mennek a szomszédba, tökéletesen kihasználják a kapcsolatot a síterep neve és a 10-es szám között, és a németül jól hangzó GrebenZEHN (Greben10) kabinossal már decemberben feljuthatunk a hegyre.
Grebenzen: az új 10-fős gondola látványterve
Az új felvonó óránként 2000 utast szállíthat a 2,8 kilométeres útvonalon, amellyel 650 méter szintkülönbséget lehet igazán kényelmesen és gyorsan megtenni. A teljes utazás közel 8 percig tart és a kényelemről és a zsúfoltság elkerüléséről 55 kabin gondoskodik. A hegyállomás a Grebenzenhaus felett épült meg, ahonnan kényelmesen csúszhatunk tovább más felvonókhoz.

A síterep idén 14 millió eurót költött fejlesztésekre, amelynek nagy részét az új lift teszi ki. A következő szezonra is elkészültek már a tervek. Új pálya épül, valamint bővítik a hóágyúk számát.
Fotó: ikarus.cc
Grebenzen pályáin a kezdők és profik is elférnek egymás mellett, a világ legjobb síelői gyakran itt gyakorolnak két verseny között. A gyermekek számára azonban különleges hely. Sokan itt kedvelték meg a síelést fiatal korukban, amelyhez a síterep remek lehetőséget nyújt.

Széles és lapos pályán tehetik meg az első lépéseket. A gyermeklift és varázsszőnyeg mellett a helyiek által Kinderkarusselnek (körhinta) nevezett látványosság is népszerű, ahol kicsik és nagyok körbe-körbe csúszhatnak egy korlátba kapaszkodva. Nem lényegtelen, hogy minden a síterep aljában található, közel a parkolóhoz. A szülők a közeli vendégló napsütötte teraszáról figyelhetik csemetéik minden mozdulatát.

Itt a gyerekek hat év alatt ingyen síelhetnek. Az un. gyerekjegy pedig eléggé szépen megöregedett, hiszen 28 éves korig mindenki gyereknek számít a pénztárnál!
Grebenzeni Kinderkarussel, ahol a kezdők gyakorolják a sível kanyarodást | Fotó: ikarus.cc
Az utóbbi időkben egyre népszerűbbé vált a sítúrázás, amely itt sem maradhat el. Biztonsági okokból itt is elválasztják a sítúrázókat a síelőktől, vagyis a sítúrázók csak a lecsúszásnál használhatják a karbantartott lesikló pályákat, számukra külön útvonalakat jelöltek ki. A pénztárnál külön napijeggyel (7 euró) lehet ennek a szenvedélynek hódolni. További információk sítúrázóknak a síterep honlapján.

Idén a nyitást december elejére tervezik, és természetesen már az új felvonóval a kínálatban. A magyar határhoz közeli síterep a szezonban 25 kilométernyi pályát kínál (a jelölt, "off-piste" pályákkal együtt) 1000 és 1900 méteres magasság között.
További információk a síterepről: www.grebenzen.at

Szállástipp
Naturpark Chalets St. Lambrecht
Új luxus üdülőházak saját szaunával Grebenzen/St. Lambrecht sípályáinál (50-200 m)! Minden épület 2 szintes, 130 m2 nagyságú, max. 11 felnőtt részére biztosít kényelmes szállást!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.