Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Grebenzen: megünnepelték a kabinos első évfordulóját

2024.01.28. Bata Attila

Az előző hétvégén a helyiek megadták a módját és megünnepelték a síterep legnagyobb beruházását. Egy évvel ezelőtt adták át a tízszemélyes kabinos liftet, amely természetesen nagyot lendített a Murau környéki síterep népszerűségén és forgalmán.
A helyiek szeretik a viccet, hiszen január 20-án két fontos dolog történt az osztrák síéletben. Ezen a szombaton rendezték a világ egyik legismertebb lesiklóversenyét Kitzbühelben, amely minden osztrák sírajongónak kötelező látnivaló, legalább a televízión keresztül. De a helyiek szerint legalább ugyanilyen fontos, hogy ezen a napon már egy éve közlekedett a síterep nevéből és a német tízesből vett szójátékkal elnevezett kabinos liftjük, a GrebenZEHN.
A helyi tévé beszámolója az ünnepségről
Tavaly 14 millió eurót költöttek fejlesztésekre, amelynek jelentős részét a 10 személyes kabinos lift tette ki, amely szinte ugyanolyan, mint a szomszédos Kreischberg néhány éve átadott hasonló büszkesége. A statisztikák szerint az új felvonó eddig 55 ezer utast szállított, és ezzel komoly lökést adott a síterep forgalmának.

Az ünnep napján tökéletes időjárás, remek hó és rengeteg (gyermek)program várta a síelőket. Az alkalomhoz méltóan szólt a zene és kivonult a helyi média is, ahogy ez a videóban látható. A síelőket ingyenes Elan sítesztekkel várták.
Az új pálya
Az új pálya
A tavalyi újdonságok (kabinos lift + szánkópálya) után, az idén egy új, teljes hosszban hóágyúzható, sípályát adtak át. Karácsony előtt egy nappal próbálhatták ki először a kb. 2 kilométer hosszú, 8-as, piros jelzésű pályát, amelyet Maria Schönangernek neveztek el a helyi templom után. Ezzel együtt a síterep immáron 27 kilométernyi pályával büszkélkedhet, igaz ebbe beleszámolják a sítúrázóknak fenntartott pályákat is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Naturpark Chalets St. Lambrecht
Új luxus üdülőházak saját szaunával Grebenzen/St. Lambrecht sípályáinál (50-200 m)! Minden épület 2 szintes, 130 m2 nagyságú, max. 11 felnőtt részére biztosít kényelmes szállást!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.