Menü ≡

Grebenzen: Lindsey Vonn Stájerországban készül

2017.01.10. | Szerző: Bata Attila
Hétvége óta a magyarok által is gyakran látogatott stájerországi Grebenzen síterepén edz a női alpesi síelés jelenlegi legnagyobb sztárja, az amerikai Lindsey Vonn. Vonn mellett több amerikai síelő is itt gyakorol, a Mancuso rajongók pedig keddtől figyelhetik kedvencüket a pályán.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A világkupában résztvevő síelők két hétvégi verseny között ritkán szoktak hazautazni, inkább valahol az Alpokban edzenek. Az amerikaiak hazautazásának amúgy sem lenne értelme, az amerikai sí szövetség jó kapcsolatot épített ki számos alpesi sítereppel, így a versenyek között van hol gyakorolniuk. A kapcsolat mindkét félnek hasznos, a síterepnek is nagyszerű ingyenreklámot hoznak az itt gyakorló sztárok.

Stájeroszágban a múlt hét előtt még az amerikai Mikaela Shiffrin volt a sztár, aki itt készült a horvát és szlovén versenyeire. Szintén itt gyakorolt a cseh világbajnok, Sarka Strachova is.

Hétvégén Lindsey Vonn és az amerikai lányok érkeztek Grebenzen síterepére, és itt is gyakorolnak a környék vendéglátósainak, síelőinek és a turizmusból élő vállalkozások legnagyobb örömére. A hírek szerint hétfőn megérkezett az amerikaiak másik klasszisa is, a sérülése után edzéseket újra kezdő, Julia Mancuso is.

Vonn is sérüléséből tér vissza, és a hétvégi altenmarkti (Zauchensee) versenyekre gyakorol, bár még nem száz százalékig biztos, hogy sérülése után ez lesz az első verseny, amelyen rajthoz áll. A hétvégi versenynek magyar vonatkozása is lesz, ebben az évben először láthatjuk Miklós Editet világkupa versenyen, aki Svájcban készült a múlt héten. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »