Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Grosseck: összejött a pénz a kabinosra

2011.10.28. Stánicz Balázs

Grosseck: összejött a pénz a kabinosra Igaz évek óta szó volt egy kabinosról, ami St Michaelből hozza fel a síelőket a síterepre, mindezidáig a nagyszerű tervekbe beleszóltak azok a fránya anyagiak. Egy kora őszi napon végül igent mondtak az érintettek, összegyűltek az eurók, új kabinost kap Grosseck, viszlát duplaüléses!
A Lungau régióban idén nem tétlenkedtek a síparadicsomok; Katschberg mellett Grossecken is egy új kabinosnak örvendhetünk.

A kedvelt síterepre eddig két módon lehetett becsatlakozni; a Mauterndorf környéki piros kabinossal vagy a St Michael felőli régi duplaülésessel. Aki már utazott rajta az bizony jól tudja, hogy a felvonó nem a gyorsaságáról volt híres. A hosszú út során tengernyi időnk állt rendelkezésre; kiolvasni az újságot, megebédelni a „hozott” elemózsiából…. Egy langyos tavaszi napon talán még valahogy elütöttük az időt, de egy igazi hideg januárin bizony alaposan átfagytunk, így kiolvadás gyanánt felértünk után a legközelebbi hüttét vettük célba, ahol valószínűleg soha nem fogyott annyi meleg tea és forralt bor.
Épül a Sonnenbahn
Épül a Sonnenbahn
Így az idei fejlesztésnek talán csak az ottani hütte tulajdonos nem örül, mindenki más igen. Ahogy a szomszédos Katschberg, így Grosseck esetében is mérföldkő az új felvonó, de nézzük meg csak közelebbről milyen is lesz. A völgyállomás és hegyállomás lényegében nem változik, ugyanonnan indul és ugyanoda érkezik, ahogy az elődje. A menetidő jelentősen lerövidül, a több mint 20 perc helyett már 7 perc alatt csúcsra érünk a nyolcfős sárga kabinosokban ülve. Sonnenbahn, így fogják hívni a gondolát, amit a kabinok sárga színe is megerősít, na és a tény, hogy a lungaui síparadicsom napsütötte oldalán szállítja a magasba síelőket és snowboardosokat. A st michaeli hotelüzemeltető és panzió tulajdonosok örömmel fogadták a beruházást, szerintük így jelentősen növekedni fog a vendégek száma és a kicsit elfeledett síközpont újra fényes csillagként tündökölhet Lungau egén.
Így néz ki a Sonnenbahn új kabinja
Így néz ki a Sonnenbahn új kabinja
KOMMENTEK

Szállástippek
Lüftenegger hétvégi ház
Hangulatos, 8 szobás házikó Mauterndorf központjában kétágyas és egyágyas szobákkal, közös étkezővel. Obertauern, Grosseck, Katschberg és Fanningberg síterepei gépkocsival pár percre találhatóak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Heiligen Krone
A panzió 50 fő befogadására alkalmas, 7 db 4 ágyas stúdió jellegű apartman és 5 db 2 ágyas szoba várja a vendégeket büféreggelivel, saját étteremmel. A panzió teljes személyzete magyar.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grizzly Sport & Familien Resort csillagcsillagcsillagcsillag
Igazi pályaszállás Katschberg - Aineck-i oldalán, a kétüléses lift völgyállomásánál található wellnessel, étteremmel. A szobák ára a 3/4 "kényeztető" panziós ellátást tartalmazza!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.