Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Grosseck: összejött a pénz a kabinosra

2011.10.28. | Szerző: Stani
Grosseck: összejött a pénz a kabinosra Igaz évek óta szó volt egy kabinosról, ami St Michaelből hozza fel a síelőket a síterepre, mindezidáig a nagyszerű tervekbe beleszóltak azok a fránya anyagiak. Egy kora őszi napon végül igent mondtak az érintettek, összegyűltek az eurók, új kabinost kap Grosseck, viszlát duplaüléses!
A Lungau régióban idén nem tétlenkedtek a síparadicsomok; Katschberg mellett Grossecken is egy új kabinosnak örvendhetünk.

A kedvelt síterepre eddig két módon lehetett becsatlakozni; a Mauterndorf környéki piros kabinossal vagy a St Michael felőli régi duplaülésessel. Aki már utazott rajta az bizony jól tudja, hogy a felvonó nem a gyorsaságáról volt híres. A hosszú út során tengernyi időnk állt rendelkezésre; kiolvasni az újságot, megebédelni a „hozott” elemózsiából…. Egy langyos tavaszi napon talán még valahogy elütöttük az időt, de egy igazi hideg januárin bizony alaposan átfagytunk, így kiolvadás gyanánt felértünk után a legközelebbi hüttét vettük célba, ahol valószínűleg soha nem fogyott annyi meleg tea és forralt bor.
Épül a Sonnenbahn
Épül a Sonnenbahn
Így az idei fejlesztésnek talán csak az ottani hütte tulajdonos nem örül, mindenki más igen. Ahogy a szomszédos Katschberg, így Grosseck esetében is mérföldkő az új felvonó, de nézzük meg csak közelebbről milyen is lesz. A völgyállomás és hegyállomás lényegében nem változik, ugyanonnan indul és ugyanoda érkezik, ahogy az elődje. A menetidő jelentősen lerövidül, a több mint 20 perc helyett már 7 perc alatt csúcsra érünk a nyolcfős sárga kabinosokban ülve. Sonnenbahn, így fogják hívni a gondolát, amit a kabinok sárga színe is megerősít, na és a tény, hogy a lungaui síparadicsom napsütötte oldalán szállítja a magasba síelőket és snowboardosokat. A st michaeli hotelüzemeltető és panzió tulajdonosok örömmel fogadták a beruházást, szerintük így jelentősen növekedni fog a vendégek száma és a kicsit elfeledett síközpont újra fényes csillagként tündökölhet Lungau egén.
Így néz ki a Sonnenbahn új kabinja
Így néz ki a Sonnenbahn új kabinja
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »