Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyarmati Pankát meghívták a Burton US Openre!

2016.02.16. MSBSZ

Először kapott meghívást magyar snowboardos a Burton US Openre, a snowboard versenyek legnagyobb klasszikusára. Ami a teniszezőknek Wimbledon, az autóversenyzőknek az Indy 500, a kerékpárosoknak a Tour de France, az a snowboardosoknak a Burton US Open.
Hazánk legeredményesebb snowboardosa az M1 televízión jelentette be hivatalosan, hogy meghívást kapott az év egyik legfontosabb snowboard versenyére, a Burton US Openre. Panka videó interjúban jelentkezett be a dél-koreai Pjongcsangból, ahol a 2018-as téli olimpia tesztversenyét rendezik.

Az amerikai snowboard bajnokságot 1982-ben rendezték meg először. Ez volt az első komoly snowboard verseny, amely elindította a snowboard versenysporttá alakulását.

A Burton US Opent idén 34. alkalommal rendezik, helyszíne a coloradói Vail. A verseny nem a FIS, hanem a nagy hagyománnyal bíró snowboard versenyeket tömörítő WST szervezet versenynaptárába tartozik (a különbséget lásd a közlemény végén). A snowboardosok félcső és slopestyle versenyszámokban indulhatnak. A verseny fődíja kategóriánként 45ezer amerikai dollár.

Kép: @Kirk’s Camp
Kép: @Kirk’s Camp
A női mezőny mindkét versenyszámban 16 főből áll. A mérvadónak számító WST világranglista első 10 helyezettje mellett hat szabadkártyás versenyző kap meghívást, jelenlegi formája és az elmúlt időszakban nyújtott teljesítménye alapján.

A Burton US Openen soha nem indult még magyar snowboardos, Gyarmati Panka lesz az első. Maga a meghívás a legnagyobb elismerés, amit egy snowboardos kaphat, hiszen ez azt jelenti, hogy nemzetközi szinten is a legjobbak között tartják számon. Mondhatjuk, hogy ez a magyar snowboard sport eddigi legnagyobb sikere, éppen ezért eredmény tekintetében Pankával szemben semmiféle elvárás nincs.

Gyarmati Panka a Magyar Snowboard Szövetségnek az alábbiakat nyilatkozta:
„Nem gondoltam volna, hogy valaha is kapok meghívást, teljesen váratlanul ért. Amikor a svédországi versenyre megérkeztem, akkor kaptam e-mailben az értesítést. Először azt hittem, csak egy hírlevél a Burton US Open szervezőitől, aztán láttam, hogy ez egy meghívó a versenyre. Ott lenni is hatalmas dolog, ezért eredményben nem várok sokat. Ez már tényleg a top.”

World Snowboard Tour (WST, korábban TTR): Ez a szervezet foglalja magába az összes, nagy hagyománnyal rendelkező snowboard versenyt, mint amilyen az Air and Style, az X Games, a Laax Open vagy a Burton US Open. Ennek köszönhető, hogy a WST a snowboardosok körében a FIS-nél lényegesen nagyobb tiszteletnek örvend. A WST a versenyeket színvonaluk szerint négy kategóriába sorolja. A Burton US Open a legerősebb, „Elite” kategóriába tartozik. A WST versenyek során a FIS-hez hasonlóan lehet ranglista pontokat gyűjteni, de itt a versenyenként kapható pontszám függ a verseny kategóriájától, valamint a mezőny színvonalától és nagyságtól is. Kevesebbet ér tehát egy gyengébb mezőnyben elért győzelem. A szezonvégi szakági ranglisták (félcső, slopestyle és big air) kialakításakor a versenyzők adott szezonban elért legjobb ponteredményeinek átlagát veszik figyelembe. Big air esetén a legjobb kettő, slopestyle és félcső esetén a legjobb négy eredmény átlaga számít.
KOMMENTEK
HofEE | 2016.02.17. 18:00
Nagyszerű hírek :) Remélem koreában sikerül jó eredményt elérni az nagyot lendítene még az egészen!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.