Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyarmati Pankát meghívták a Burton US Openre!

2016.02.16. MSBSZ

Először kapott meghívást magyar snowboardos a Burton US Openre, a snowboard versenyek legnagyobb klasszikusára. Ami a teniszezőknek Wimbledon, az autóversenyzőknek az Indy 500, a kerékpárosoknak a Tour de France, az a snowboardosoknak a Burton US Open.
Hazánk legeredményesebb snowboardosa az M1 televízión jelentette be hivatalosan, hogy meghívást kapott az év egyik legfontosabb snowboard versenyére, a Burton US Openre. Panka videó interjúban jelentkezett be a dél-koreai Pjongcsangból, ahol a 2018-as téli olimpia tesztversenyét rendezik.

Az amerikai snowboard bajnokságot 1982-ben rendezték meg először. Ez volt az első komoly snowboard verseny, amely elindította a snowboard versenysporttá alakulását.

A Burton US Opent idén 34. alkalommal rendezik, helyszíne a coloradói Vail. A verseny nem a FIS, hanem a nagy hagyománnyal bíró snowboard versenyeket tömörítő WST szervezet versenynaptárába tartozik (a különbséget lásd a közlemény végén). A snowboardosok félcső és slopestyle versenyszámokban indulhatnak. A verseny fődíja kategóriánként 45ezer amerikai dollár.

Kép: @Kirk’s Camp
Kép: @Kirk’s Camp
A női mezőny mindkét versenyszámban 16 főből áll. A mérvadónak számító WST világranglista első 10 helyezettje mellett hat szabadkártyás versenyző kap meghívást, jelenlegi formája és az elmúlt időszakban nyújtott teljesítménye alapján.

A Burton US Openen soha nem indult még magyar snowboardos, Gyarmati Panka lesz az első. Maga a meghívás a legnagyobb elismerés, amit egy snowboardos kaphat, hiszen ez azt jelenti, hogy nemzetközi szinten is a legjobbak között tartják számon. Mondhatjuk, hogy ez a magyar snowboard sport eddigi legnagyobb sikere, éppen ezért eredmény tekintetében Pankával szemben semmiféle elvárás nincs.

Gyarmati Panka a Magyar Snowboard Szövetségnek az alábbiakat nyilatkozta:
„Nem gondoltam volna, hogy valaha is kapok meghívást, teljesen váratlanul ért. Amikor a svédországi versenyre megérkeztem, akkor kaptam e-mailben az értesítést. Először azt hittem, csak egy hírlevél a Burton US Open szervezőitől, aztán láttam, hogy ez egy meghívó a versenyre. Ott lenni is hatalmas dolog, ezért eredményben nem várok sokat. Ez már tényleg a top.”

World Snowboard Tour (WST, korábban TTR): Ez a szervezet foglalja magába az összes, nagy hagyománnyal rendelkező snowboard versenyt, mint amilyen az Air and Style, az X Games, a Laax Open vagy a Burton US Open. Ennek köszönhető, hogy a WST a snowboardosok körében a FIS-nél lényegesen nagyobb tiszteletnek örvend. A WST a versenyeket színvonaluk szerint négy kategóriába sorolja. A Burton US Open a legerősebb, „Elite” kategóriába tartozik. A WST versenyek során a FIS-hez hasonlóan lehet ranglista pontokat gyűjteni, de itt a versenyenként kapható pontszám függ a verseny kategóriájától, valamint a mezőny színvonalától és nagyságtól is. Kevesebbet ér tehát egy gyengébb mezőnyben elért győzelem. A szezonvégi szakági ranglisták (félcső, slopestyle és big air) kialakításakor a versenyzők adott szezonban elért legjobb ponteredményeinek átlagát veszik figyelembe. Big air esetén a legjobb kettő, slopestyle és félcső esetén a legjobb négy eredmény átlaga számít.
KOMMENTEK
HofEE | 2016.02.17. 18:00
Nagyszerű hírek :) Remélem koreában sikerül jó eredményt elérni az nagyot lendítene még az egészen!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.