Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Magyar Parasport Napján diákokat fogadott a Normafa Síiskola

2024.02.24. sielok.hu

A Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium elsős és másodikos diákjait látta vendégül a Normafa Síiskola a Magyar Parasport Napja alkalmából február 22-én. - adta hírül a Magyar Sí Szövetség.
Fotó: Magyar Sí Szövetség I skihungary.hu
A gyerekek kipróbálhatták a parasízést, valamint beszélgethettek Dani Gyöngyi ötszörös paralimpikonnal, aki megmutatta a paralimpiai érmeit is.

A Magyar Sí Szövetség már évek óta követi, segíti a parasízők sportolói tevékenységét, és elismeri Krakler Kata és síoktató kollégái fáradhatatlan munkáját, akik sokat tesznek azért, hogy a mozgásukban korlátozott sportolók örömet találjanak ebben a mozgásformában és a versenyzés élményét is átélhessék.

A megrendezett sportági bemutató a 14 éves Grózner Richárd parasíző ötleteként valósult meg, aki szintén a Gyermekek Háza Alapítványi Iskola tanulója. Az intézményben osztályonként 3-3 mozgáskorlátozott vagy SNI-s gyermek jár, akikkel Ricsi szerette volna megismertetni a téli parasportokat.

„Az érzékenyítő foglalkozásoknak nagy sikere volt, ahogy a paralimpiai bajnok vívó, Dani Gyöngyi élménybeszámolójának is, aki a para alpesi síben is számtalan sikert ért el nemzetközi versenyeken edzője, a magyar parasí versenysport éllovasa Fábián Attila kíséretében. A 40 fős gyermeksereg élvezettel hallgatta Ricsi előadását is a bobról és az ülősízésről. Miután a síiskolánkban rendelkezésre áll 13 darab monosí, adta magát, hogy a gyermekek ki is próbálják magukat a pályán. Pénteken a 4. és 5. osztályosok érkeztek volna, de az esős időjárás miatt a programot a jövő hétre halasztottuk” - mondta Krakler Kata.

Számomra fontos, hogy hidakat képezzek a para- és ép sportolók, a szövetségek és a szakmai szervezetek között.
Krakler Kata
„A Magyar Sí Szövetség után most a snowboardosok is nyitottak felénk. Szabó Attila, a Magyar Snowboard Szövetség parasport szakágvezetője foglalkozni kezdett egy látássérült snowboardossal, ami örömteli hír. Attila nem olyan rég szintén segítségünkre volt, amikor a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány gyermekei érkeztek hozzák. Örülünk annak is, hogy már másik két síiskola is nyitott felénk, és lehetőséget adtak arra, hogy a síoktatójuk segíthetett a kicsiknek az érzékenyítő foglalkozás alatt. Egyszóval a parasí összehozza a téi sportok szereplőit, és az a célom, hogy az együttműködéseket minél jobban kiszélesítsem” – tette hozzá Krakler Kata.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.