Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Magyar Parasport Napján diákokat fogadott a Normafa Síiskola

2024.02.24. sielok.hu

A Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium elsős és másodikos diákjait látta vendégül a Normafa Síiskola a Magyar Parasport Napja alkalmából február 22-én. - adta hírül a Magyar Sí Szövetség.
Fotó: Magyar Sí Szövetség I skihungary.hu
A gyerekek kipróbálhatták a parasízést, valamint beszélgethettek Dani Gyöngyi ötszörös paralimpikonnal, aki megmutatta a paralimpiai érmeit is.

A Magyar Sí Szövetség már évek óta követi, segíti a parasízők sportolói tevékenységét, és elismeri Krakler Kata és síoktató kollégái fáradhatatlan munkáját, akik sokat tesznek azért, hogy a mozgásukban korlátozott sportolók örömet találjanak ebben a mozgásformában és a versenyzés élményét is átélhessék.

A megrendezett sportági bemutató a 14 éves Grózner Richárd parasíző ötleteként valósult meg, aki szintén a Gyermekek Háza Alapítványi Iskola tanulója. Az intézményben osztályonként 3-3 mozgáskorlátozott vagy SNI-s gyermek jár, akikkel Ricsi szerette volna megismertetni a téli parasportokat.

„Az érzékenyítő foglalkozásoknak nagy sikere volt, ahogy a paralimpiai bajnok vívó, Dani Gyöngyi élménybeszámolójának is, aki a para alpesi síben is számtalan sikert ért el nemzetközi versenyeken edzője, a magyar parasí versenysport éllovasa Fábián Attila kíséretében. A 40 fős gyermeksereg élvezettel hallgatta Ricsi előadását is a bobról és az ülősízésről. Miután a síiskolánkban rendelkezésre áll 13 darab monosí, adta magát, hogy a gyermekek ki is próbálják magukat a pályán. Pénteken a 4. és 5. osztályosok érkeztek volna, de az esős időjárás miatt a programot a jövő hétre halasztottuk” - mondta Krakler Kata.

Számomra fontos, hogy hidakat képezzek a para- és ép sportolók, a szövetségek és a szakmai szervezetek között.
Krakler Kata
„A Magyar Sí Szövetség után most a snowboardosok is nyitottak felénk. Szabó Attila, a Magyar Snowboard Szövetség parasport szakágvezetője foglalkozni kezdett egy látássérült snowboardossal, ami örömteli hír. Attila nem olyan rég szintén segítségünkre volt, amikor a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány gyermekei érkeztek hozzák. Örülünk annak is, hogy már másik két síiskola is nyitott felénk, és lehetőséget adtak arra, hogy a síoktatójuk segíthetett a kicsiknek az érzékenyítő foglalkozás alatt. Egyszóval a parasí összehozza a téi sportok szereplőit, és az a célom, hogy az együttműködéseket minél jobban kiszélesítsem” – tette hozzá Krakler Kata.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.