Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hakuba (Japán): hóviharos szezonkezdet

2017.11.27. Bata Attila

Úgy látszik, hogy lassan az észak-amerikai és a japán síterepek is kezdenek hómennyiségben felzárkózni az európai adagok közelébe. A héten Japánban hullott nagyobb mennyiségű hó és számos síterep kezdhette meg a szezont, valamivel korábban a szokásosnál.
Kép: Hakuba Happo-one  白馬八方尾根 / Facebook
Kép: Hakuba Happo-one 白馬八方尾根 / Facebook
Angol nevén Hakuba Happoone (760-1831 m) az egykori téli olimpia városához, Naganohoz közeli síterep. Az 1998-as téli olimpia idején a síterepen rendezték az összes alpesi síversenyt. Az 1071 méter szintkülönbséggel rendelkező síterep a szokásosnál korábban, már november 21-én megkezdte a szezont 60 cm hóval.

A szezonkezdetet hamar félbe kellett szakítani, mert a fenti hóvastagság lecsökkent 40 centire, a pályákon pedig már veszélyesebb helyek is kialakultak. A hétvégén azonban a havazás bőven besegített a síterepnek, a hóréteg vastagsága a fenti részeken, 120-140 centiméterre nőtt.

Jókor jött a havazás
Jókor jött a havazás
Hakuba az idén 17 nappal korábban kezdte meg a szezont, mint tavaly. Az is jó hír a japán sípályák szerelmeseinek, hogy a havazás után, igaz még csak egy-két pályával, de sorra nyitnak a japán terepek.

Havazás után
Havazás után
A magas japán árszínvonalról már sokat lehetett hallani. Hakubán előszezonban 4000 jenért (kb. 9400 forint) lehet síelni, jelenleg három pályán. Ez egy 30 eurós napijegynek felel meg, ha az Alpok előszezoni áraival akarjuk hasonlítani.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.