Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos síbaleset: egy év felfüggesztve a vétkesnek

2017.11.21. Bata Attila

Szeptember végén hozott ítéletet a francia bíróság egy 2014 márciusában történt halálos síbaleset ügyében. Az akkor 16 éves fiatal a kék pályán, 60 km/órás sebességgel száguldva ütközött egy hétéves gyermekkel, aki belehalt sérüléseibe. Az ítélet: egy év felfüggesztve.
A síterep: Le Dévoluy
A síterep: Le Dévoluy
2014. március 6-án a Hautes-Alpes megyében található Le Dévoluy síterepén halálos baleset történt. A szakértői vélemény szerint egy 16 éves síelő körülbelül 60 km/órás sebességgel haladt egy kék pályán. Sebességét nem csökkentve gázolt el egy hétéves fiút, aki az ütközés következtében a baleset helyszínétől 30 (!) méterre került. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Több mint három évvel később megszületett az ítélet. A gondatlanságból elkövetett emberölésért, a sípályák szabályainak be nem tartásáért előzetesen az ügyész egy év felfüggesztett börtönbüntetést kért, amelyet a bíróság helybenhagyott.

Az elhunyt kisfiú családja a síterepet is hibáztatta, mivel a kék pálya mellett egy radar mutatta a síelők sebességét. A család szerint a radar "sarkallta" minél gyorsabb sebességre az elkövetőt. A síterep állítása szerint, pont ellenkezőleg, mint az utakon, megelőzési célból helyezték ki a radart, hogy a gyors síelők a figyelmeztetés hatására lassítsanak a pályán.

A baleset után az ilyen radarok haszna vagy veszélyessége azonnal téma lett a francia síterepek üzemeltetői között. A baleset helyszínén már másnap leszerelték a radart. A többi síterep saját hatáskörében döntött a sebességmérőkről. A többség csak a sebesség kedvelőinek külön kialakított, biztonságos pályákra telepít radarokat.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.