Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Halálos vihar: kidőlt fa zuhant a pályán síelőre

2018.01.04. | Szerző: Bata Attila
Franciaországban tombol a vihar, a hegyekben régen nem látott viharos körülményeket lehet tapasztalni. A síterepek a felsőbb és a szélnek jobban kitett részeket lezárták a síelők előtt, jobbára a lenti, biztonságosnak gondolt pályákon lehet síelni. Itt történt a halálos baleset is.
Csak illusztráció, bár ez tegnapi kép egy másik francia síterepről (Gérardmer Ski)
h i r d e t é s
Arról már tegnap beszámoltunk, hogy az Eleanor névre keresztelt vihar elérte Franciaországot is, gyakran 140-160 km/órás széllökésekkel komoly gondokat okozva a hegyekben. Tegnap nehezen elképzelhető halálos baleset történt Morillon (Haute-Savoie) síterepén.

A szélvihar miatt, a többi francia síterephez hasonlóan, Morillon is lezárta a felső régiói és csak a lenti pályákon lehetett síelni. A halálos baleset kb. 1100 méteres magasságban következett be.

Ezen a pályán történt a baleset (Kép: © Nathalie Rapuc - France 3 Alpes)
Tegnap 12:30 körül három fiatal síelt egy zöld jelzésű pályán. (Zöld a leglaposabb pályák jelzésére szolgál Franciaországban) A síterep beszámolója szerint a vihar, vagyis megfogalmazásuk szerint egy "mini tornádó", kicsavart egy fát, amely a három síelőre zuhant. Közülük egy 21 éves francia olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy már nem élte túl. A másik két síelő megúszta.

A baleset után természetesen fellángoltak a viták, főleg a síterep felelősségét firtatva, hogy miért nem zárták le az egész síterepet. Az biztos, hogy ilyen jellegű baleset még sosem történt a terepen korábban - ez volt az üzemeltetők egyik válasza.

A pálya képét látva az ember arra is gondol, hogy ilyen baleset az országúton is megtörténhet, és sajnálatos módon tegnap ilyen balesetet is okozott a vihar.

Hamarosan közzétesszük a vihar alatti körképünket a francia síterepekről, abból is látható, hogy a síterepek nagy része megpróbál lehetőséget biztosítani a síelésre, legalább az alsóbb régiókban.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »