Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos vihar: kidőlt fa zuhant a pályán síelőre

2018.01.04. Bata Attila

Franciaországban tombol a vihar, a hegyekben régen nem látott viharos körülményeket lehet tapasztalni. A síterepek a felsőbb és a szélnek jobban kitett részeket lezárták a síelők előtt, jobbára a lenti, biztonságosnak gondolt pályákon lehet síelni. Itt történt a halálos baleset is.
Csak illusztráció, bár ez tegnapi kép egy másik francia síterepről (Gérardmer Ski)
Csak illusztráció, bár ez tegnapi kép egy másik francia síterepről (Gérardmer Ski)
Arról már tegnap beszámoltunk, hogy az Eleanor névre keresztelt vihar elérte Franciaországot is, gyakran 140-160 km/órás széllökésekkel komoly gondokat okozva a hegyekben. Tegnap nehezen elképzelhető halálos baleset történt Morillon (Haute-Savoie) síterepén.

A szélvihar miatt, a többi francia síterephez hasonlóan, Morillon is lezárta a felső régiói és csak a lenti pályákon lehetett síelni. A halálos baleset kb. 1100 méteres magasságban következett be.

Ezen a pályán történt a baleset (Kép: © Nathalie Rapuc - France 3 Alpes)
Ezen a pályán történt a baleset (Kép: © Nathalie Rapuc - France 3 Alpes)
Tegnap 12:30 körül három fiatal síelt egy zöld jelzésű pályán. (Zöld a leglaposabb pályák jelzésére szolgál Franciaországban) A síterep beszámolója szerint a vihar, vagyis megfogalmazásuk szerint egy "mini tornádó", kicsavart egy fát, amely a három síelőre zuhant. Közülük egy 21 éves francia olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy már nem élte túl. A másik két síelő megúszta.

A baleset után természetesen fellángoltak a viták, főleg a síterep felelősségét firtatva, hogy miért nem zárták le az egész síterepet. Az biztos, hogy ilyen jellegű baleset még sosem történt a terepen korábban - ez volt az üzemeltetők egyik válasza.

A pálya képét látva az ember arra is gondol, hogy ilyen baleset az országúton is megtörténhet, és sajnálatos módon tegnap ilyen balesetet is okozott a vihar.

Hamarosan közzétesszük a vihar alatti körképünket a francia síterepekről, abból is látható, hogy a síterepek nagy része megpróbál lehetőséget biztosítani a síelésre, legalább az alsóbb régiókban.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.