Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hamarosan újranyílhat a bezárt német sícsarnok

2013.08.09. | Szerző: Bata Attila
2006-ban épült az észak-németországi SnowDome Bispingen, amelyet az idén tavasszal be kellett zárni a folyamatosan termelődő veszteségek miatt. A bezárás után teljes ráncfelvarráson esett át a havazást biztosító rendszer. A tervezett nyitás után harmadával olcsóbb lehet a csarnok üzemeltetése.
Készülnek a nyitásra (Kép: SnowDome Bispingen)
h i r d e t é s
A német turisztikai piacon nagyon aktív söldeni síterep áll a Brémához és Hamburghoz közeli síterep mögött, még a síterep és a sícsarnok logóját is mintha egy kaptafára készítették volna. A SnowDome Bispingen 2006-ban nyitott, azt lehet mondani, hogy nyitása óta folyamatosan vitte a pénzt.

A menedzsment először 2010-ben elégelte meg a dolgot és fogott drasztikus változtatásokba, amelynek eredményeképpen a következő szezont még aprócska nyereséggel is zárták. 2011/2012-ben azonban már a javítások és felújítások vitték a pénzt, és négymillió eurós mínusszal végződött a szezon. A tendencia folytatódott, és az üzemeltetők idén áprilisban kénytelenek voltak felhagyni a gazdaságtalan működéssel.

Április óta közel másfél millió eurós költséggel kicserélték a régi rendszert, amely a havat készíti és hidegen tartja. Az új hűtőrendszer sokkal jobb hatásfokkal működik majd, de ami a legfontosabb, egyharmaddal kevesebb energiát fogyaszt majd. A munkálatok már zajlanak, a következő hat hétben az is kiderülhet, hogy pontosan mikortól nyit újra a sícsarnok. Az április záráskor 240 alkalmazottnak kellett búcsút mondani, őket most visszavárják, a sícsarnok weboldalán már meghirdették az állásokat.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »