Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

20 centiméter friss hó Alsó-Ausztriában

2016.10.06. Stánicz Balázs

Megérkezett a tél Alsó-Ausztriába is, a délelőtt folyamán 1000 méter alatt is havazott. Fehéredik a táj Lackenhofban (840 m) is. Egyes magasabb hegyi utak átmenetileg csak téli gumival vagy hólánccal voltak járhatók.
A havazás ezúttal áttevődött a határ közeli síterepekre. Különösen a Gutensteini- és Göstlingi-Alpok közt elterülő hegyekben esett jelentős mennyiségű hó 1100-1500 méter közti és feletti magasságokban. A Bécstől mindösszes 60 kilométerre található Unterbergen már elérte a hómennyiség a 20 centimétert. A hóágyúkkal nem rendelkező síterep a tavalyi szezonban egyáltalán nem volt nyitva az enyhe és hómentes tél miatt. A mai napon, október 6-án rövid idő alatt annyi hó esett, amire a tavalyi tél egyik napján sem volt példa. 10-20 cm hó hullott Annabergen, a Gemeindealpén (Mitterbach), Ötscheren, Puchenstubenben és Hochkaron. A következő napokban további kisebb havazásokra számíthatunk. A havazásból jórészt kimaradtak a déli végvárak, így a Wechsel hegységben fekvő Mönichkirchen sípályáin egyelőre a barna-zöld a domináns szín.
KOMMENTEK

Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.