Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hauser Kaibling idén: új négyüléses és McDonald's

2009.11.12. Stánicz Balázs

Hauser Kaibling idén: új négyüléses és McDonald's Hauser Kaiblingon az idén sem áll meg a fejlődés, ennek keretében egy új négyüléses fogadja a vendégeket, bővítik a hóágyúrendszert és a világ legnépszerűbb gyorsétterme is leteszi a névjegyét a Kaibling-i sípályákon.

Új négyüléses – Narancssárgában látom a világot

Az új négyüléses felvonóval gyorsan és kényelmesen feljuthatunk a schladmingi síhinta legmagasabb pontjára, 2015 méterre. A felvonó lehajtható buborékokat is kap, amik narancssárga színben fognak pompázni. A felvonó technikai adatai:
  • Völgyállomás: 1822 m
  • Hegyállomás: 2015 m
  • Szintkülönbség: 193 m
  • Sebesség: 5 m/s
  • Kapacitás: 1790 fő/óra
  • Utazási idő: 2,02 perc
A négyüléses felvonó három millió eurójába került a lifttársaságnak.

Hóágyúrendszer – Még több, még fehérebb

Idén meg fehérebb ruhát ölt a síterep, ugyanis a már alapjában véve modern hóágyúrendszerét ismét fejlesztették, melynek költsége három millió eurót tett ki. Az idei fejlesztések a környezettudatosság jegyében zajlottak, azaz kevesebb energia és víz felhasználásával még több havat tudjanak gyártani. A tekintélyes, 167 darab hóágyúból álló flotta optimális körülmények közt akár három nap leforgása alatt fehérséget tud varázsolni a lejtőkre.
Az idei fejlesztések egy képen - Fotó: Hauser Kaibling
Az idei fejlesztések egy képen - Fotó: Hauser Kaibling
Egy óra leforgása alatt akár 12.000 m hó készítése sem elképzelhetetlen. Hogy tudjuk mihez hasonlítani; ez 1200 teherautónyi hónak felelne meg. Érdemes megemlíteni, hogy a síterep idén is kinyitott októberben és azóta folyamatosan lehet síelni a mesterien kezelt sípályákon.

McDonald’s – gyorsétterem a sípályáknál

A gyorsétkezést előnyben részesítőknek nem kell bemutatni a fent említett éttermet, ami a világ legnépszerűbb ilyen jellegű étteremlánca. A sajtburgerre éhes síelőknek eddig Liezenig el kellett utazniuk egy kis hamburgerezésre. Számukra jó hír, hogy 2009 novemberében McDonald’s nyílik Hauser Kaibling völgyállomásánál. Az étterem megalkotásánál nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a tájba, pontosan ezért építése során sok faanyagot használtak fel.

A hamburgerek birodalmához sítalpakon is kényelmesen odacsúszhatunk. Európában ez lesz a második olyan „Meki”, ami közvetlenül a lesikló lejtőknél fekszik. A másik és egyben első egy svédországi síparadicsomban található, aminek érdekessége, hogy McDrive helyett Skidrive-ot kínál a vendégeknek, azaz a jól megérdemelt hamburgerunkért még be se kell mennünk az étterembe.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.