Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havas Ausztrália: a síszezon meghosszabbítva

2014.09.05. Bata Attila

Fantasztikusan havas szezont tudhatnának maguk mögött az ausztrálok, ha most szokás szerint úgy döntenének, hogy bezárnának. De bűn lenne abbahagyni a síelést, amikor az utóbbi napokban is 25 cm hó hullott Perisher síterepén. A jó hír, az idei szezont október 10-ig meghosszabbították.
Egy hatalmas havazásnak köszönhetően már elég korán, jó sok hóval tudott kinyitni június 7-én a legismertebb ausztrál síterep. A havazás az egész szezonban folytatódott, volt olyan időszak is, amikor két hét alatt két méter hó esett. Már most látszik, hogy statisztikailag 10 éve nem esett ennyi hó a síterepen.

Kép: Perisher / Facebook
Kép: Perisher / Facebook
Az elmúlt három napban további 25 cm havat kapott a síterep, és még a következő hétre is havat jeleznek a meteorológusok. Ennek megfelelően a síterep úgy döntött, hogy október 10-ig meghosszabbítják a szezont, így tavaszias körülmények között, de még egy hónapot lehet síelni.

Perisher az utóbbi években vezette be, hogy naponta egy kedves hangú marketinges hölgy informál bennünket az aktuális hóviszonyokról. A mostani hosszabbítása bejelentése így néz ki vizuálisan:

KOMMENTEK
Stani | 2014.09.05. 09:18
általában szeptember végéig, október elejéig mennek a síterep odalenn. Perisher esetében olyan nagy hosszabbításról nincs hó, de lényeg, hogy van havuk :)
Kanyarsíklub Replaci | 2014.09.08. 20:08
2008 (6 éve) síztem egy napot Thredbo -ban szeptember közepén. Akkor még volt hó bőven.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.