Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havas Ausztrália: a síszezon meghosszabbítva

2014.09.05. Bata Attila

Fantasztikusan havas szezont tudhatnának maguk mögött az ausztrálok, ha most szokás szerint úgy döntenének, hogy bezárnának. De bűn lenne abbahagyni a síelést, amikor az utóbbi napokban is 25 cm hó hullott Perisher síterepén. A jó hír, az idei szezont október 10-ig meghosszabbították.
Egy hatalmas havazásnak köszönhetően már elég korán, jó sok hóval tudott kinyitni június 7-én a legismertebb ausztrál síterep. A havazás az egész szezonban folytatódott, volt olyan időszak is, amikor két hét alatt két méter hó esett. Már most látszik, hogy statisztikailag 10 éve nem esett ennyi hó a síterepen.

Kép: Perisher / Facebook
Kép: Perisher / Facebook
Az elmúlt három napban további 25 cm havat kapott a síterep, és még a következő hétre is havat jeleznek a meteorológusok. Ennek megfelelően a síterep úgy döntött, hogy október 10-ig meghosszabbítják a szezont, így tavaszias körülmények között, de még egy hónapot lehet síelni.

Perisher az utóbbi években vezette be, hogy naponta egy kedves hangú marketinges hölgy informál bennünket az aktuális hóviszonyokról. A mostani hosszabbítása bejelentése így néz ki vizuálisan:

KOMMENTEK
Stani | 2014.09.05. 09:18
általában szeptember végéig, október elejéig mennek a síterep odalenn. Perisher esetében olyan nagy hosszabbításról nincs hó, de lényeg, hogy van havuk :)
Kanyarsíklub Replaci | 2014.09.08. 20:08
2008 (6 éve) síztem egy napot Thredbo -ban szeptember közepén. Akkor még volt hó bőven.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.