Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezen a héten még erős havazások Ausztriában

2009.03.24. Bata Attila

Ezen a héten még erős havazások Ausztriában Hiába március utolsó hete, de a tél még marad egy kis ideig Ausztriában. A nyugati országrészben az elkövetkező napokban még akár további fél méter hó eshet a hét elején már lehullott harminc centiméterhez. A keleti részeken is fehérek a pályák, bár egyre kevesebb a vendég a síterepeken.
Hétfőn megérkezett Ausztriába a tél egyik utolsó támadása, és Vorarlbergtől Alsó-Ausztriáig erősen havazott. Az Arlberg régióban 30 cm, Tirol északi részén 15 cm, Kelet-Tirolban 5 cm friss hó hullott. A magyar határhoz közeli alsó-osztrák síterepeken is szépen havazott, 10-15 cm friss havat jelentettek számos síközpontból.

A havazás tovább folytatódik. Kedden újabb 20-40 cm hó várható a nyugati tartományokban. Egy kis szünet után szerdáról csütörtökre virradóra érkezhet meg a következő front, ekkor akár további 50 cm hó is eshet Vorarlbergben, de várhatóan jelentősen felfrissülhetnek a tiroli és salzburgi pályák is. Ausztriában az 1000 méter feletti területeken bárhol hullhat hó ezen a héten.

A keleti országrészben kevesebb friss hó várható, de itt még bőven van a szezon eddigi terméséből. Ahogy ilyenkor lenni szokott, hiába jók a pályák, már egyre kevesebben vannak rajta. A kisebb síterepek legtöbbje ezen a hétvégén nyithat ki utoljára, vagy ha a körülmények továbbra is megfelelőek lesznek, akkor már csak a hétvégéken lehet a kisebb stájer vagy karintiai pályákon síelni. Az üzemeltetők szerint hétközben már olyan kevesen vannak, hogy már nem gazdaságos az üzemeltetés.

Továbbra is nyitva tart Hochkar síterepe. Az előző évekhez hasonlóan most is csak május elején zárul a szezon. Április 26-ig előreláthatóan minden nap lehet Hochkaron síelni, aztán pár nap szünet és a május elsejei ünnepi hétvégén újra és valószínűleg utoljára kinyit a síterep. A hóréteg miatt nem kell nagyon aggódni, jelenleg is öt méter vastag hó fedi a felsőbb részeket.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.