Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazással tér vissza a tél Ausztriába ezen a héten

2009.11.30. Bata Attila

Havazással tér vissza a tél Ausztriába ezen a héten Több hét enyhe idő, és évszázados meleg után, úgy látszik kisebb-nagyobb havazással tér vissza a tél. Miután a meleg főnszél még utoljára kitombolta magát, a hegyekbe lassan megérkezhet a sarkvidéki eredetű hideg levegő. Több helyen akár egy méter friss hóra is számítanak.
Nyugat felől érkezik a főnszelet felváltó hidegfront és már hétfőn 500-700 méter körül alakul a hóhatár a nyugati részeken, később a hideg levegő fokozatosan átterjed a keleti részekre is.

A meteorológusok szerint a meteorológia tél kezdetére, december elsejére, akár 50 cm friss hó is hullhat a tiroli hegyekben. A havazás vagy alsóbb részeken az eső erős vihar kíséretében érkezik majd. A hóhatár fokozatosan süllyed majd, és már az alacsonyan fekvő Innsbruck és az Inn-völgyében is 30-50 centiméter havat jósolnak a meteorológusok.

Keddre szinte egész Ausztriában havazhat a 2000 méter feletti részeken, ezen a magasságon napközben a hőmérséklet tartósan fagypont alatt marad. A mostani előrejelzések szerint szerdára és csütörtökre lecsendesedik az időjárás, egyre több lesz a napsütés, de péntektől ismét csapadékosabbra fordul és havazás szempontjából is biztatóan alakul a helyzet, hiszen a 700-1300 méter feletti részeken hó fog esni.

Optimisták a síterep marketingesei Nassfelden is, hiszen egyes meteorológusok egy méter havat jósolnak erre a hétre a karintiai síterepre. A hét közepéig 10-30 cm havat várnak a magasabban fekvő karintiai és kelet-tiroli völgyekbe, a felsőbb tartományokban 50-70 cm hó is eshet, és néhány helyen, mint pl. Nassfeld, akár egy méter friss hó is hullhat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 6 különböző apartman típussal rendelkezik 4 és 12 fő közötti kapacitással, némelyikük saját szaunával is felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.