Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb havazás 30-50 cm havat hozott Ausztriában

2010.02.12. Bata Attila

Újabb havazás 30-50 cm havat hozott Ausztriában Szerdától csütörtökig újabb havazás borította be a hozzánk közelebbi osztrák tartományokat. A délről érkező nedves levegőnek köszönhetően a legtöbb havat most is Karintia kapta, ahol a településeken átlagosan 30 cm, néhány magasabban fekvő részen pedig 50 cm friss hó hullott.
Lelassult a közlekedés Karintiában, ismét támadott a tél, és nem csak a hegyekben, hanem a települések magasságában is, fennakadásokat okozva a közlekedésben. A régió nagyobb városainak (Villach, Klagenfurt, Graz) környékén körülbelül 25-35 cm friss havat mértek csütörtökön, amelynek eltakarítása komoly munkát jelentett az útfenntartóknak. Érdekesség, hogy Grazban 38 cm vastag volt csütörtökön a hótakaró, amelyre 14 éve nem volt példa. A helyi útkezelő jelentése szerint az idén rengeteg munkát adott nekik a tél. A tavalyi (nagyon havas) szezonnal összehasonlítva eddig jóval több havat kellett eltakarítaniuk, több sót és zúzottkövet kellett kiszórniuk az utakra, mint tavaly ilyenkor.

A karintiai síterepek eltérő módon profitáltak a havazásból. Volt, ahol szinte alig esett, például az elég magasan fekvő Ankogelen csak 2-5 cm friss hó hullott. Azonban a legtöbb síterep 25-30 friss hóval gazdagodott, ennél is jobban jártak viszont Lavant-völgyben található síterepek. Itt majdnem fél méter friss hó esett, így Weinebene már 140 cm, Hebalm 90-100 cm, Klippitztörl és Koralpe pedig 90 cm vastag hóval várhatja a magyar síelőket a hétvégén. Érdekesség, hogy Ausztria nagy részével ellentétben, a völgyben szinte nulla a lavinaveszély, ezt a koralpei síterep vezetői erősítették meg, akik lavinaszakértőket hívtak a környékre és folyamatosan ellenőrzik a lavinaveszélyt.

Havazott Salzburg tartományban is, a legtöbb hó Lungau régióban hullott. Csütörtök reggel St. Michael településről 24 cm friss havat jelentettek. Érdekesség, hogy a tartomány nyugati oldalán, a magasabb részeken, 5-15 cm, pihekönnyű porhó (50 kg/m3) hullott. Igazán szerencsés lehetett, aki reggel még ebben síelhetett. A tartomány keleti részében több hó esett, itt a magasabb részeken 25-35 cm hullott, bár ez már a nedvesebb fajtából.
KOMMENTEK

Szállástippek
Feriendorf Koralpe csillagcsillagcsillagcsillag
Családbarát faházak 94-190 m²-es területükkel 6-8-10 személynek, közvetlenül a sípályák mellet. Hangulatos belső kialakításuk és igényes berendezésük tökéletes hangulatot teremt az üdüléshez.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Koralpe csillagcsillagcsillag
2007-ben átadott, családias hangulatú szálláshely közvetlenül a Koralpe síterület szívében, 50 méterre a legközelebbi húzólifttől. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatások: infraszauna, játszószoba, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.