Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

50-100 cm friss hó eshet a hétvégéig Ausztriában

2008.11.18. Bata Attila

50-100 cm friss hó eshet a hétvégéig Ausztriában Az osztrák meteorológiai intézet (ZAMG) előrejelzése szerint hóban gazdag hétvége következhet Ausztriában. Szinte a teljes országban várható kisebb-nagyobb havazás, a magasabb helyeken akár egy méter hó is eshet. Különösen hidegre kell felkészülni péntekről szombatra virradóra.
Sarkvidéki eredetű hideglevegő árasztja el Ausztriát a hétvégén, a meteorológusok szerint péntek hajnalban 2000 méter magasságban kb. mínusz 13 fokra lehet majd számítani, és a hideggel együtt a havazás is megérkezik majd Ausztria legtöbb tartományába.

A meteorológus szerint, már hetek óta jelezték a prognózisok, hogy a hétvégére megérkezik az igazi tél, de most már olyan közelségbe került a hétvégi időpont, hogy ideje komolyan venni az előrejelzéseket. Szombatra az ország nagy részét (Vorarlberg, Tirol, Salzburg, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria és Bécs környékét, egészen Burgenland középső részéig) összefüggő hótakaró fogja borítani.

Az említett tartományokban található síterepek szerencsésnek mondhatják majd magukat, hiszen körülbelül 50 cm friss hó várható ezeken a területeken, sőt, Arlberg környékén és Tirol egyes helyein még ennél is több hó hullhat, itt még a méter vastagságú friss hó sem kizárt.

A havazás nagyon erős szélviharokkal párosul majd. Már pénteken 100 km/órás széllökésekre kell majd számítani, amely a hétvége további részében is erős marad majd.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.