Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A havazás beindította a szezont Kanadában is

2017.11.03. Bata Attila

Szerda óta komoly havazás érte el a Calgary környéki hegyeket, amely eddig körülbelül 50 cm havat hozott a Banff Nemzeti Park felsőbb régióiban. Hétvégén Kanada is csatlakozik azon szerencsés országok közé, ahol már megkezdődött a 2017/18-as síszezon, rögtön két síterep is kinyit.
Mt. Norquay / Facebook
Mt. Norquay / Facebook
Észak-Amerikában több helyen is havazott az elmúlt napokban, főleg a nyugati részeken. Ebből jutott bőven Kanadába is, Alberta tartomány magasabb részein gondokat okozott a hó a közlekedésben. Ahogy ez lenni szokott, ami bosszantja az autósokat, az öröm a síterepeknek, vagyis a hirtelen jött nagy hó.

Mt. Norquay síterepe úgy döntött, hogy pénteken egy pályával megkezdik a szezon, ezzel az első kanadai síterepként nyitják meg kapuikat a síelők előtt.

Nakiska: 45 cm hó 24 óra alatt
Nakiska: 45 cm hó 24 óra alatt
Szombaton egy újabb síterep kezdi meg a szezont. Nakiska síterepe is egyelőre csak csökkentett üzemmódban indul, még csak két liftet indítanak be.

A közeli reptéren is gondokat okozott a havazás
A közeli reptéren is gondokat okozott a havazás
A környék két ismertebb síterepe, Lake Louise és Sunshine Village egy héttel későbbre (november 10.) tervezte a nyitást. Ha az időjárás kedvező lesz, akkor ez egy kicsit hamarabb is bekövetkezhet.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.