Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bolgár havazás: gondok az utakon, öröm a hegyekben

2012.12.21. Bata Attila

Bolgár havazás: gondok az utakon, öröm a hegyekben Komoly havazás csapott le Bulgáriára az elmúlt napokban. Ahogy lenni szokott, ami bosszúság a közlekedésben, az öröm a síterepeken, mármint ha végre sikerül eljutni oda a hatalmas hófúvások között. Sok a hó bolgár hegyekben, biztatóbban kezdődött a szezon, mint a korábbi években.
Különösen Bulgária keleti részén okoz gondokat a havazás. A tengerparti Várna környékén helyenként kétméteres torlaszokat emelt a hófúvás, a közlekedés akadozott, tegnap már rendkívüli tanítási szünnapot kellett bevezetni a városban. Kissé délebbre a tengerparton, az inkább strandjairól ismert Burgasz környékén is nehezen járhatóak az utak.

Ebben az országrészben körülbelül 500 iskolát kellett bezárni. Körülbelül 30 település maradt áram nélkül, sok helyen víz sincs, mert elfagytak a csövek a hidegben. A helyzet a következő napokban sem fog javulni, marad a hideg mínusz 10-15 fokos hőmérsékletekkel.

Sumen, mindenhol hó Kossuth egykori városában
Az egyik leginkább érintett rész Sumen (Sumla) és környéke. Debrecen testvérvárosában és Kossuth egykori emigrációjának városában csak nyomaiban működött a tömegközlekedés.

A hegyekben csak örülnek a hónak. Az előző évek szezonkezdeteihez képest most sokkal jobbak a körülmények a legnagyobb bolgár síterepeken, a helyi síterepeknek már nem kell aggódniuk a karácsonyi hóviszonyok miatt. Banszkóban múlt hétvégén tartották meg a szezonnyitó bulit Hermann Maierrel együtt.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.