Menü ≡

Hihetetlen havazás: Mallorca 70 cm, Toszkána 60 cm!

2010.03.10. | Szerző: Bata Attila
Hihetetlen havazás: Mallorca 70 cm, Toszkána 60 cm! Szokatlan erős havazás borította be Dél-Európát az utóbbi napokban. Az inkább nyári üdülőhelyeknek számító területeken is komoly hó mennyiség esett rövid idő alatt. A havazás komoly fennakadást okoz az utakon, az áramellátásban. Csodás, behavazott képeket közvetítenek felénk a tengerparti webkamerák!
h i r d e t é s
Spanyolországban, Katalóniában 1962 óta nem esett annyi hó, mint az előző napokban. A francia-spanyol határon megbénult a forgalom, hosszú kocsisorok alakultak ki a hóban. A nyaralók egyik kedvenc szigetén, Mallorcán, is cudar idő van. Eddig 70 cm friss hó esett, amely még „télen” is meglepetés lenne. A havazás viharos széllel érkezett, egyes jelentések 150 km/órás tomboló szélviharról számolnak be.
Behavazott tengerpart Olaszországban - Caorle Beach webkamera
Behavazott tengerpart Olaszországban - Caorle Beach webkamera
A mostani havazás egyik legnagyobb nyertese, – ismét csak – Olaszország. A síelők legnagyobb örömére a meteorológusok kb. 90-100 cm havat várnak az Appenninekben, amelyből eddig már 60-70cm le is hullott. A csodás tájairól és ételeiről ismert toszkán vidéket is beborította a havazás, ahol az utóbbi 24 órában 60 cm friss hó hullott. Olaszország északi részén viharos szél tombol, óránkénti 150 km/órás széllökéseket jelentettek Triesztből.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »