Menü ≡

Végre visszatért a havazás az Alpok síterepeire

2009.01.21. | Szerző: Bata Attila
Végre visszatért a havazás az Alpok síterepeire Több mint kéthetes hómentes időszak után végre visszatért a tél az Alpok hegyeibe. Következő napokban a francia síterepeken akár egy méter friss hó is eshet. Ausztriában vélhetően kevesebb hullik, itt főleg Tirol és Vorarlberg tartományokba lehet fél méter friss hóra számítani.
h i r d e t é s
Az ismertebb francia síterepek fellélegezhetnek, hiszen Les Deux Alpes, Alpe d'Huez, La Plagne, Les Arcs vagy Meribel síterepén már vasárnap este óta kisebb-nagyobb intenzitással havazik, és ezeken a helyeken összesen egy méter friss havat várnak a hét közepéig. A havazás a legjobbkor érkezik, hiszen az előző hetek napos időjárása már jelentősen rontott a pályák állapotán.

Valamivel kevesebb hóra kell számítani Ausztriában. Itt már lehullott 10-20 centiméter a nyugati országrészben. Tirol és Vorarlberg tartományokban körülbelül 50 cm friss hó eshet összesen, ennyit várnak a hozzánk közelebb található Kelet-Tirolban is. A várható hómennyiség nagysága a magyar határ irányába fokozatosan csökken, Karintia magasabb részein (pl. Mölltal) kb. 30 cm várható, Stájerországban ennél is kevesebb csapadék várható, amely akár eső is lehet. Még Bécsben is öt centiméter friss havat jósolnak csütörtökre.

Kitzbühelben ma olyan erősen havazott, hogy a híres, férfi alpesi síverseny edzését el kellett halasztani. Hasonlóan jártak a hölgyek is, ők az olaszországi Cortina d'Ampezzo-ban nem tudtak edzeni a havazás miatt. Olaszországot hatalmas esőzés terítette be a mai napon egy szokatlanul enyhe front kíséretében. Nagyon nehéz pontosan megjósolni, hogy ebből mennyi hó hullhat a hegyekben, hiszen a melegfront miatt ma 1500 méter alatt nagyon sok helyen inkább az eső hullott, mint a hó.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »