Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elkezdődött a havazás Nyugat- és Dél-Európában

2012.11.27. Stánicz Balázs

Tegnap kezdetét vette a havazás a Pireneusokban, ahol holnapig 60 cm friss havat várnak. Az ottani síparadicsomok közül többen már ma reggel bejelentették a hétvégi nyitást és a lista csak bővül. Jó hír, hogy szerdától Ausztria is befehéredhet.
Ausztria még várat magára - igaz, Mölltalon már esik a hó - , ellenben a Pireneusokban rendesen behavazódtak a hegyek, pedig egészen tegnapig itt sem dúskálódtak a hóban. Hétfő délután egyre több sítereptől jelezték: elkezdődött a havazás, ami még a mai nap is kitart. Holnap reggelig helyenként 60 cm friss havat várnak a meteorológusok. A friss hó mellé hideg is érkezett, így a hóágyúk is folyamatosan üzemelnek a legtöbb síparadicsomban. Andorrában Grandvalira jelentette be elsőként a nyitást, majd őt követte Vallnord. „Szombattól biztos kezdetét veszi az idei szezon, azt, hogy mi lesz nyitva, a napokban döntjük el” – nyilatkozták a síterepek üzemeltetői. A Pireneusok spanyol oldalán elsőként a királyi család kedvenc téli üdülőhelye, Baqueira Beret jelentette be a hétvégi nyitást, ahol 24 óra alatt 25 cm friss hó hullott 1800 méteren, a felsőbb régiókban mindez 30-40 cm.

Sierra Nevadán minden készen áll a nyitásra
Európa egyik legdélebbi síterepén a Sierra Nevadán is megkezdik a szezont a hétvégén, igaz itt már hetek óta biztos volt az időpont, az andalúz síparadicsomban többször esett a hó novemberben és a hóágyúkkal is sikerült havat készíteni.

A nyugat-európai frontok nagy léptékkel közelednek az Alpok térségébe, Ausztriában szerdától várható havazás, amiről természetesen szintén beszámolunk, a várható nyitásokkal együtt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.