Menü ≡

Elkezdődött a havazás Nyugat- és Dél-Európában

2012.11.27. | Szerző: Stani
Tegnap kezdetét vette a havazás a Pireneusokban, ahol holnapig 60 cm friss havat várnak. Az ottani síparadicsomok közül többen már ma reggel bejelentették a hétvégi nyitást és a lista csak bővül. Jó hír, hogy szerdától Ausztria is befehéredhet.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Ausztria még várat magára - igaz, Mölltalon már esik a hó - , ellenben a Pireneusokban rendesen behavazódtak a hegyek, pedig egészen tegnapig itt sem dúskálódtak a hóban. Hétfő délután egyre több sítereptől jelezték: elkezdődött a havazás, ami még a mai nap is kitart. Holnap reggelig helyenként 60 cm friss havat várnak a meteorológusok. A friss hó mellé hideg is érkezett, így a hóágyúk is folyamatosan üzemelnek a legtöbb síparadicsomban. Andorrában Grandvalira jelentette be elsőként a nyitást, majd őt követte Vallnord. „Szombattól biztos kezdetét veszi az idei szezon, azt, hogy mi lesz nyitva, a napokban döntjük el” – nyilatkozták a síterepek üzemeltetői. A Pireneusok spanyol oldalán elsőként a királyi család kedvenc téli üdülőhelye, Baqueira Beret jelentette be a hétvégi nyitást, ahol 24 óra alatt 25 cm friss hó hullott 1800 méteren, a felsőbb régiókban mindez 30-40 cm.

Sierra Nevadán minden készen áll a nyitásra
Európa egyik legdélebbi síterepén a Sierra Nevadán is megkezdik a szezont a hétvégén, igaz itt már hetek óta biztos volt az időpont, az andalúz síparadicsomban többször esett a hó novemberben és a hóágyúkkal is sikerült havat készíteni.

A nyugat-európai frontok nagy léptékkel közelednek az Alpok térségébe, Ausztriában szerdától várható havazás, amiről természetesen szintén beszámolunk, a várható nyitásokkal együtt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »