Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síszünet előtti nagy havazás jön Alsó-Ausztriában

2009.01.27. Bata Attila

Síszünet előtti nagy havazás jön Alsó-Ausztriában A közeli, alsó-ausztriai síterepek szálláshelyeit már szinte teljesen lefoglalták a közeledő síszünet előtt, és úgy tűnik, hogy ezen a héten még az időjárás is komolyan besegít, hiszen az elkövetkező három napban komoly havazás várható Ausztriában, amely sok havat hoz határ melletti hegyekbe is.
A hétvégén megkezdődik a síszünet Bécsben és Alsó-Ausztriában. A síterepek és a szállásadók is elégedettek a jelenlegi helyzettel, hiszen már csak elvétve találni üres szobákat, a síterepeken is van hó, és az időjárás előrejelzések további havazásokat ígérnek erre a hétre. Szabad vendégágyakat közvetlenül a síterepek mellett már lehetetlen találni, aki most szeretne még foglalni, annak már csak a síterepektől messzebb található falvakban jut szállás. Hiába, jövő héten néhány tartományban már megkezdődik a karácsonyi ünnepek zsúfoltságát visszaidéző síszünet Ausztriában!

A tartomány idegenforgalmi hivatala szerint még a kisebb terepeken is megteltek a szállások, és az itteni pályák is jó állapotban várják a síelőket. Ilyenkor, a síszünet ideje alatt kicsit visszaesik a magyar és szlovák síelők aránya az osztrákokhoz viszonyítva. Az egy hét alatt a közeli tartományban összesen 50 000 vendégéjszakára számítanak a szállásadók.

Keddtől pedig erős havazásra kell számítani Alsó-Ausztriában. A dél-keleti irányból érkező hófelhők később átvonulnak majd az egész országon, és erős havazásra kell számítani Stájerország keleti részén, illetve Karintiában is. A meteorológiai intézet szerint tartós havazásra kell berendezkedni, a mostani előrejelzések szerint valószínűleg háromnapos havazással számolhatunk, és csak csütörtök este áll el az erős havazás.

Ennek megfelelően, már most felhívjuk az alsó-ausztriai hegyekbe indulók figyelmét a fokozott lavinaveszélyre, elsősorban a sítúrázók és a pályán kívül síelők legyenek elővigyázatosak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.