Menü ≡

Kezdődik! Megérkezett az első havazás az USA-ban!

2011.09.16. | Szerző: Bata Attila
Kezdődik! Megérkezett az első havazás az USA-ban! Csütörtök reggelre fehérbe öltöztek a magasabb csúcsok az amerikai Colorado államban. A nyarat hamarosan lezáró lehűlés az alsóbb részeken esőt hozott, a 3000 méter feletti részeken azonban már inkább havazott. A szezonkezdetre még egy kicsit várni kell, legalább is a korábbi évek tapasztalata alján.
h i r d e t é s
Helyi meteorotológusok becslései szerint körülbelül 5-15 cm hó hullott tegnap a Colorado-i hegyekben. Szokás szerint ez a hó még nem nyitja meg a szezont, de jót tesz a síelős léleknek, sokan előveszik és leporolják a pincékben tárolt léceket vagy deszkákat, elkezdődik a hangolódás az idei szezonra.

Kicsit mást jelent a korai hó néhány hagyományosan korán nyitó amerikai síterepnek dolgozóinak. Amikor megérkezik az első fagy és az első havazás, onnantól már folyamatos a munka, mint körülbelül novemberben az Alpokban. Egyes terepek már túl vannak a hóágyúk tesztelésén, már az első hosszabb fagypont alatti periódust várják.

Bár az európai Alpokban a nyáron is havazott, de a szezon első havazását általában a nyár végétől számítjuk. Nos, az előttünk álló hétvégén az Alpokban is várható havazás. A mostani előrejelzések szerint hétfő reggel már érdemes lesz nézni az osztrák webkamerákat, hiszen az 1500 méter feletti részeken könnyen havazhat.
2011.09.18. 17:18:20 Verocs
ez aaaz.:))))
2011.09.18. 19:37:29 dannydog
Jöhetne már!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »