Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hawaii: fehér karácsony a hegyekben

2014.12.25. Bata Attila

Kétnapos vihar tombolt a Hawaii-szigeten, amely a legmagasabb részekre havazást is hozott. Ismét fehérlenek a sziget legmagasabb vulkánjai karácsonykor, amelyre legutóbb 2008-ban került sor. Ugyan csak néhány centiméter hó hullott, de állítólag néhány bátor síelőt ez sem tántorított vissza.
December 23. óta fehérlik a két legmagasabb vulkán a Hawaii-szigeteken. A hóviharok nem szokatlan jelenségek a sziget tetején, de a mostanihoz hasonló mennyiség már nem tekinthető igazán szokásosnak. A meteorológiai intézet szerint körülbelül 20 cm hó hullott a Manua Kea (4205 méter) és a Manua Loa (4170 m) vulkánok tetejének magasságában.

December 23-i hójelentés
Manua Kea csúcson meteorológiai központ is található, azonban az idevezető utat le kellett zárni jegesedés miatt, ehhez még az is hozzájárult, hogy karácsonykor nem dolgoztak az út megtisztításán.

Manua Loa webkamera december 24-én
Manua Loa webkamera december 24-én
Később az utat megnyitották és a helyi síklub (ilyen is van!) szóvivője szerint néhány bátor vállalkozó kipróbálta a havat. Síliftek helyett barátok vitték fel őket a hegyre autóval, ahonnan a vékony havon, gyakran a lávaköveken át tudtak valamennyit lejönni. Szóval, távolról sem egy ratrakolt alpesi sípálya, de ez a kaland nem is erről szól.
Manua Kea webkamera december 23.
Manua Kea webkamera december 23.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.