Menü ≡

Hawaii: fehér karácsony a hegyekben

2014.12.25. | Szerző: Bata Attila
Kétnapos vihar tombolt a Hawaii-szigeten, amely a legmagasabb részekre havazást is hozott. Ismét fehérlenek a sziget legmagasabb vulkánjai karácsonykor, amelyre legutóbb 2008-ban került sor. Ugyan csak néhány centiméter hó hullott, de állítólag néhány bátor síelőt ez sem tántorított vissza.
h i r d e t é s
December 23. óta fehérlik a két legmagasabb vulkán a Hawaii-szigeteken. A hóviharok nem szokatlan jelenségek a sziget tetején, de a mostanihoz hasonló mennyiség már nem tekinthető igazán szokásosnak. A meteorológiai intézet szerint körülbelül 20 cm hó hullott a Manua Kea (4205 méter) és a Manua Loa (4170 m) vulkánok tetejének magasságában.

December 23-i hójelentés
Manua Kea csúcson meteorológiai központ is található, azonban az idevezető utat le kellett zárni jegesedés miatt, ehhez még az is hozzájárult, hogy karácsonykor nem dolgoztak az út megtisztításán.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Később az utat megnyitották és a helyi síklub (ilyen is van!) szóvivője szerint néhány bátor vállalkozó kipróbálta a havat. Síliftek helyett barátok vitték fel őket a hegyre autóval, ahonnan a vékony havon, gyakran a lávaköveken át tudtak valamennyit lejönni. Szóval, távolról sem egy ratrakolt alpesi sípálya, de ez a kaland nem is erről szól.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »