Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Heiligenblut kinyit pénteken, karintiai helyzetkép

2014.12.05. Bata Attila

Végre havazott Karintiában, de ettől még nem lesz sokkal bővebb a hétvége kínálata. A napokban hullott 20-25 cm hó legalább téli hangulatot hozott a síterepekre, a tömeges nyitásokra még várni kell. Heiligenblut már pénteken kinyit, Nassfeld jövő hét közepén, a többiek pedig a következő hétvégén kezdhetik a szezont.
Már a múlt hétvégén is készültek a nyitásra a Grossglockner/Heiligenblut síterepén, de akkor az időjárás meghiúsította. Az idén ötvenéves síterep ezen a hétvégén újra megpróbálja és ezzel Heiligenblut lesz az első üzemelő (nem gleccser) karintiai síterep. A mostani nyitással nemcsak a karintiai síterepeket előzik meg, hanem sok más osztrák síterepet is.

Heiligenblut, havazott a faluban is
Heiligenblut, havazott a faluban is
A napokban 25 cm hó hullott, így fenn most 70 cm vastag a hóréteg. Ha csak egy piros pályával is, de legalább megkezdődik a szezon pénteken. A többi pályát a hóviszonyok függvényében nyithatják ki.

Havazott tegnap Nassfelden is, de itt még nem tudnak a hétvégére kinyitni. A síterep szerint most úgy néz ki, hogy a következő hét közepén már lehet síelni Nassfelden.

Nassfeld tegnap
Nassfeld tegnap
Gerlitzen síterepén hétvégétől jelentős lehűlésre számítanak. Elmondásuk szerint legalább négy napra van szükségük a hóágyúzáshoz. A tervek szerint itt december 12-én, pénteken nyitnának.

Bad Kleinkirchheim terepén is a mínuszokra várnak, ha eleget tudnak hóágyúzni, akkor itt is a december 12-13-i hétvégén lehet először síelni.

Ugyanerre a hétvégére tervezi a nyitást Goldeck is. A Karintiai Turisztikai Hivatal szerint Katschberg és Turracher Höhe nem tűzött ki pontos dátumot a nyitásra.

Helyzetjelentés: Ischgl két nappal ezelőtt
Ausztria többi részén sem túl rózsás a helyzet. A gleccsereken kívül a tiroli Ischgl és Obergurgl/Hochgurgl üzemel. A hétvégén nagyon limitáltan kinyit Reiteralm. Kitzbühel csak hétfőn nyit újra a Resterkogel résszel, a hétvégén ugyan beindítják a Hahnenkamm liftet, de csak a túrázók részére.

A jó hír, hogy a jövő héten elég hideg lesz a hegyekben. 1500 méteres magasságban valószínűleg napközben sem sokszor emelkedik nulla fok fölé a hőmérséklet. A feltételek kedvezőek lesznek a hóágyúzáshoz, a hatékony hóágyúparkkal rendelkező síterepek kihasználhatják ezt az időszakot.
KOMMENTEK
GergelySz | 2014.12.05. 09:15
Idén Ischgl a cél!
golo | 2014.12.05. 11:14
Sillian
http://www.hochpustertal-ski.at/
és Kals-Matrei
http://www.gg-resort.at/
is kinyit a hétvégére

Szállástippek
AKCIÓK (2)
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhäuser Marcius csillagcsillagcsillagcsillag
A Marcius alpesi házak a Nassfeld szívében, közvetlenül a pályák mellett fekszenek, 1413 méteren. A hagyományos stílusú, kandallós házakban 2-4 és 4-6 személyes, önellátásos apartmanokat kínálnak a vendégeknek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.