Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás: Arlberg, Lecht, Zugspitze 40, Salzburg 30 cm!

2010.10.20. 2010.10.21. Bata Attila | frissítve: 2010.10.21.

Havazás: Arlberg, Lecht, Zugspitze 40, Salzburg 30 cm! A szerda-csütörtöki ausztriai havazást megpróbáljuk mi is nyomon követni. Szerda reggel már látható volt a webkamerákon, hogy szépen havazott Ausztria nagy részén. A havazás még csütörtök reggel is folytatódott. Eddig Nyugat-Ausztriában esett a legtöbb hó, helyenként akár 40 cm is eshet összességében ma estig.
Sűrű havazással indult a szerda reggel Salzburg tartományban és a Ski amadé részen is. Néhány helyen pl. Zauchensee nagyszerűen lehetett látni a vastag hópelyheket a webkamerán keresztül. Nem csak a felsőbb részeken esik, hanem az osztrák falvak is fehérek. A csütörtök reggeli adatok szerint, a salzburgi régió mérőállomásai közül a Sonnblick csúcsán esett a legtöbb hó, összesen 25 cm egy nap alatt. A meteorológusok szerint maximum 30 cm hó hullhatott a legmagasabb salzburgi régiókban.

Vorarlbergben a 800 méter feletti részeken összefüggő 20 centiméteres hóréteg alakult ki, néhány régióban, pl. az Arlberg és Lechtal környékén ma estére 40 centiméter biztosan összejön, és ez nem csak a síterepekre vonatkozik.

Németországban a 700 méter feletti falvakban már összefüggő hóréteg alakult ki. A Fekete-Erdőben 30 cm hó esett összesen, a legtöbbet természetesen a Zugspitze gleccseren mérték 40 cm friss hóval.

A kelet-tiroli, 1450 méter magasan fekvő Obertilliach-ban főleg a biatlonosok örülnek a havazásnak, idén először már havon is gyakorolhatnak a helyi pályán.

Stájerország is kifehéredett. Havas az észak-keleti régió, Stuhleck és Aflenzer Bürgeralm. Eddig kicsivel kevesebb hullott Felső-Stájerország északi részén (Planai, Donnersbachwald, Planneralm és Riesneralm). Havazik Lachtalon, és a karintiai határon, 1700 méter magasan található Turracher Höhén.

A szomszédos Szlovéniában is sok csapadék várható, de itt csak az 1000 méter feletti részeken esik majd hó, az alacsonyabban lévő területeknek még várniuk kell a szezon első havazására. Az előrejelzések szerint 5-10 cm hullhat a magasban.

Az osztrák határhoz közeli olasz Tarvisio, tegnap már felszakadozott a felhőzet
Az osztrák határhoz közeli olasz Tarvisio, tegnap már felszakadozott a felhőzet

Végezetül nézzük meg egy radstadti (Ski amadé) ház kertjéből, hogyan is kezdődött a havazás...

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.