Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvége óta lehet síelni a bécsi "Normafán"

2014.02.03. Bata Attila

Adottságaiban, megközelíthetőségében és történelmében is sok hasonlóságot mutat a budapesti Normafa a bécsi High Hills (Hohe Wand Wiese Wien) sípályájával. Közel egyhetes hóágyúzás után az előző hétvégén a bécsiek birtokba vehették sípályájukat, az idei szezonban először.
Hol van már a tavalyi (inkább tavalyelőtt) hó? Hóágyúzás 2014 februárjában (Kép: High Hills)
Hol van már a tavalyi (inkább tavalyelőtt) hó? Hóágyúzás 2014 februárjában (Kép: High Hills)
Február elsején nyílt meg a nagyközönség számára a bécsi High Hills sípályája. Igazából egyetlen pályáról beszélünk, amely 400 méter hosszú, 80 méter széles és 120 méter szintkülönbségű. A pálya mellett egy csákányos lift szállítja a síelőket, és itt található Bécs egyetlen igazi síelős hüttéje is. A sípálya körülbelül 35 percre található Bécs belvárosától, és a pálya melletti snowboard parkkal együtt naponta ezer látogatót tud fogadni.

A nyitás a lehető legjobbkor jött, hiszen ezen a héten kezdődött meg a síszünet a bécsi iskolákban. Bár a bécsiek ilyenkor hagyományosan nyugat vagy dél felé veszik az irányt, így az itt maradt iskolásoknak sem kell lemondaniuk a csúszásról.

A pálya hóágyúzását január 25-én, szombaton kezdték meg, majd szerdán még a vékony hórétegen egy jótékonysági versenyt rendeztek helyi, ismert szereplőkkel. Szombaton pedig végre kinyitott a pálya, ahol egy háromórás jegy 11-16 euróba kerül. Hétköznap délután ötig, hétvégén pedig este kilencig lehet síelni.

Esti ratrakolás (Kép: High Hills)
Esti ratrakolás (Kép: High Hills)
A Hohe Wand Wiese, vagyis mostanában inkább az angolosított High Hills nevén emlegetett sípálya a bécsi síelés bölcsője. 1891-ben itt alakult meg az első bécsi síklub. A húzóliftjét 1967-ben adták át, a következő évtől már villanyfényes paralel szlalom versenyeket rendeztek. Az utolsót még 1986-ban tízezer néző előtt, amikor a kor legnagyobb síelői (Marc Girardelli vagy Ingemar Stenmark) is elindultak.

A szerdai jótékonysági verseny
KOMMENTEK
huligan | 2014.02.03. 19:33
Atya Úr Isten! Micsoda természet rombolás! Rossz nézni a képeket!!! Bele se merek gondolni mit élhetnek át ilyenkor a csíkos boglárkák... :)
skioutlet | 2014.02.04. 08:07
Bécs közigazgatási határától 5 km-re van egy másik sípálya is - csákányos lifttel. Sajnos az idei rekord meleg tél miatt ez a sípálya jelenleg zárva tart. Az elmúlt évtizedekben minden télen működött. Lehet, hogy nem eszi meg a kutya a telet és majd még idén is lesz elég hó?!

Honlapjuk fényképes oldala:
http://www.skilift-breitenfurt.com

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.