Menü ≡

Hétvége: sorra nyíltak a pályák az Alpokban

2016.10.23. | Szerző: Bata Attila
Október utolsó előtti hétvégéjén számos síterep kinyitott az Alpokban. Újdonság, hogy már nemcsak a gleccsereken lehet síelni, hanem az alacsonyabban fekvő pályákon Olaszországban és Ausztriában is. Ezzel egyidőben Észak-Amerikában is beindult a szezon. Itt hatalmas hó esett mostanában.
h i r d e t é s

Les 2 Alpes

Erről már beszámoltunk. A francia gleccserterep 10 napra kinyit. A másik jelenleg síelhető francia gleccser Tignes.

Kitzbühel

Erről is írtunk. Jelenleg az összes osztrák gleccser nyitva tart. Kitzbühel az egyetlen nem gleccseren található síterep.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Diavolezza és Titlis

Két svájci gleccseren is megkezdődött szombaton a szezon, igaz még csak 1-2 pályával. Engadin St. Moritz (Diavolezza) és Engelberg (Titlis) gleccserei mellett két további svájci gleccseren - Zermatt és Saas Fee - lehet síelni.

Cervina és Solda

Csak hétvégén üzemelnek, majd a következő hétvégétől már véglegesen kinyit Cervinia gleccsere. Már az első hétvégén át lehet síelni a svájci oldalra. Öt pályával nyit a nem gleccserterepnek számító Solda (Sulden). Ezeken felül további két gleccser tart nyitva Olaszországban, Stelvio és Val Senales. A tervek szerint november közepétől lehet síelni a Tonale gleccseren.

Arapahoe Basin

Bár nem Európa és Alpok, de pénteken az USA-ban is megkezdődött a szezon. Először a coloradói Arapahoe Basin nyitotta meg a kapuit. Érdekesség, hogy Jackson Hole síterepén októberben eddig másfél méter hó hullott. Ilyen sok havat 16 éve nem mértek a síterepen októberben. Több síterepen is 50-60 cm hó hullott, további nyitások várhatóak a közeljövőben.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »