Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén lesz 50 éves a svájci Corvatsch síterepe

2013.12.04. Bata Attila

1963. december 8-án ért fel először a kabinos lift a Corvatsch háromezres csúcsára, és bizony ennek már pontosan ötven éve lesz ezen a hétvégén. Természetesen a svájciak megünneplik a félévszázados jubileumot, nosztalgikus programokkal, a hatvanas évek hangulatában.
A történelmi adatok szerint először 1884-ben síeltek le a Piz Corvatsch csúcsáról. A síelős élet az ötvenes évektől élénkült meg, amikor elhatározták, hogy liftet építenek a 3303 méter magas Corvatsch-ra. 1963 márciusára készült el a lift vonalának az első része, majd ötven évvel ezelőtt befejezték a második szakaszt is, így már fel lehetett jutni a svájci Keleti Alpok legmagasabb csúcsára is.

A következő évben vendéglő nyílt a körpanorámás csúcson, majd a síterep a következő szezonban beszerezte az első ratrakját is. Mára az 1780 és 3303 méter között elterülő síterepen 10 vendéglő, 15 lift és 23 pálya üzemel, összesen 120 kilométeren lehet síelni.

A St. Moritz-Engadin közelében található síterep hétvégi bulijában megidézi a hatvanas évek hangulatát, várják azokat, akik régi felszerelésekkel érkeznek, a legjobbak értékes díjakat, helyi bérleteket is nyerhetnek.

Az évforduló alkalmából külön kiadványt is megjelentettek.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.