Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Velencei-tó: Agárdon már lehet korcsolyázni

2017.01.07. MTI

Megnyílt a jégpálya az Agárdi Popstrandon, a Velencei-tónál - tájékoztatta az MTI-t a programok főrendezője szombat reggel.
Jégkorongozók a befagyott Velencei-tó jegén 2017. január 7-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Turbók János elmondta: a popstrandnál kijelölt pályán biztonságos, 11 centiméter vastag természetes jégfelület várja a téli sportok kedvelőit. Az ingyenes jégpályán fakutya- és korcsolyakölcsönzéssel, melegedővel, büfével és fűtött nyilvános vécével is várják a vendégeket. A jéglejáró stégnél a biztonság érdekében léceket és deszkákat is kihelyeztek - tette hozzá.

A tapasztalatok alapján az állóvizek jege akkor tekinthető kellő szilárdságúnak, ha a vastagsága eléri vagy meghaladja a 10 centimétert.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott. hogy a szabad vizek jegén csak abban az esetben szabad tartózkodni, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, nem mozog, és akkor is csak azokon a helyeken, amelyek nem esnek tiltó rendelkezések hatálya alá.

Az Agárdi Popstrandon, kijelölt pályán biztonságos, 11 centiméter vastag jégen lehet korcsolyázni. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Az Agárdi Popstrandon, kijelölt pályán biztonságos, 11 centiméter vastag jégen lehet korcsolyázni. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, járművel - a biztonságos munkavégzés kivételével -, kikötők és veszteglőhelyek közelében, valamint általánosságban a folyóvizeken - írták a katasztrófavédelem megyei honlapján.
KOMMENTEK
pokmalac1 | 2017.01.07. 18:23
Délután már 12cm-et mondott be a spíker! Aki teheti jöjjön, mert 6-7 éve nem volt ilyen jég.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.