Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új kabinos felvonó épül Hintertuxon

2008.09.26. Stánicz Balázs

Új kabinos felvonó épül Hintertuxon Hintertuxon újabb kabinos felvonó épül, hogy a völgyből még gyorsabban jussunk fel a Sommerbergalmra, majd onnan a gleccserre. Az egykoron szebb időket is megélt Tuxer Ferner Hangon ismét bővítették a hóágyúrendszert.
Ausztria egyetlen olyan gleccserén, ahol ténylegesen egész évben lehet síelni, sem tétlenkedtek a melegebb hónapokban.

A völgyből a Sommerbergalmra eddig két kabinossal juthattunk fel, az egymás mellett futó négy.,és nyolcszemélyes Sommerbergalm gondolafelvonóival. A baloldali kabinost, azaz a négyszemélyest leszerelték és helyette egy, a Gletscherbus 2 és 3-hoz hasonló, sőt, mondhatjuk, hogy velük teljesen megegyező Funitel típusú kabinost építenek.

De mi is az a funitel? A funitel a kabinos felvonók legmodernebb formája, ahol egy gondola két, egymással párhuzamosan futó drótkötélbe kapaszkodik, a hagyományosnak számító egy helyett. Ennek a speciális technikának köszönhetően a funitelek igen szélbiztosnak mondhatóak, és akár 100 km/h feletti szélnél is biztonságosan üzemeltethetők. E tulajdonságok miatt különösen a magasabb síterepeken és a szélnek kitett hegyoldalakon találkozhatunk funitelekkel.
    A Gletscherbus 1 technikai adatai:
  • Völgyállomás: 1500 m
  • Hegyállomás: 2100 m
  • Szintkülönbség: 600 m
  • Hosszúság: 1413 m
  • Sebesség: 6 m/s
  • Kapacitás: 3200 fő/óra
A Tuxer Ferner Hangon az idén is folytatták a már meglévő hóágyúrendszer kiépítését. Ennek ellenére tíz-tizenöt év múlva a ma még gleccserpálya várhatóan javarészt jégmentessé válik.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.