Hochkaron akár naponta változhatnak a síbérletárak

2022.11.28. Bata Attila

Lassan közeledik a szezonkezdet a határhoz közeli osztrák síterepeken is. Sok magyar, akár egynapos vagy hétvégi síelésének a célpontja az alsó-ausztriai Hochkar síterepe, ahol idén a bérletárakban lesz a legnagyobb változás.
Hochkar
h i r d e t é s
Az ún. dinamikus árképzés az idén egyre jobban terjed az osztrák síterepeken, és úgy látszik már Alsó-Ausztriáig is elért. Leegyszerűsítve, a kereslet-kínálat alapján árazzák be a bérletek árát, vagyis a népszerű időpontokban drágábban, a kevésbé népszerűbb napokon olcsóbban síelhetünk. Ez az árképzés ismerős lehet a fapados repülőjáratok vagy a szállásfoglalások miatt.

Az alsó-ausztriai síterepek nagy részét a tartomány üzemelteti, ebből négy síterepen - Hochkar, Ötscher, Annaberg és Mönichkirchen - váltanak idén a dinamikusan változó jegyárakra. Amúgy is érdemesebb mostantól online vásárolni, mint a kasszáknál. Ez az üzemeltetők szerint átlagban 15%-kal olcsóbb lesz.

A kevésbé népszerű időszakok hétköznapjain Ötscheren 29, a másik három síterepen 30 eurótól indul a napijegy. A legdrágább árakat nem árulták el, csak annyit közöltek, hogy a felkapott napokon is próbálnak 50 euró alatt kínálni napijegyeket. Azt azonban elárulták, hogy akár naponta is változhatnak a jegyárak.
November 5-én már havazott Hochkaron, amikor a hegyimentők gyakoroltak (Kép: Bergrettung Göstling)
Hochkar hóbiztossága eddig sem volt rossz, erre most az idei fejlesztésekkel egy kicsit rásegítenek. A síterep kb. 1,2 millió eurót költ fejlesztésekre, ebből 700 ezer jutott a Draxlerloch rész 20 darab hóágyújának lecserélésére. A nagyobb teljesítményű, modern lándzsás típusú hóágyúk csak 12 kilowattot fogyasztanak óránként, szemben a régiek nagyobb (25 kWh) igényével.

370 ezer euróba került egy új ratrak, 90 ezerből leaszfaltozták a fenti parkolót és a JUFA Sporthaushoz vezető utat. A Hochkarbahn felvonó kábelét 70 ezerből cserélték ki.

Tervek szerint december 8-án kezdődik a szezon. A dinamikusan változó jegyek december 1-től elérhetők a síterep honlapján.
KOMMENTEK
Jegesember | 2022.11.28. 11:16
Ez nem tűnik túl korrektnek, (ahogy a fapados légitársaságoktól is messze áll a korrektség) mivel így nem igazán lehet majd tervezni. Remélem nem fog elterjedni ez hülyeség....
bouquetk | 2022.11.28. 16:40
Jegesember, lehet utazni a British Airways társasággal, biztos korrektebbek. Egyébként Mölltalon idén április végén 15 euro volt online a jegy elővételben, a dinamikus árképzés miatt. Annyira senkit nem zavart a tervezésben, hogy nem 50-ér kellett megvenni.
HofEE | 2022.12.01. 13:48
Én is jó ötletnek tartom, és ezzel talán jobban eloszlik a tömeg is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Adventure Home
Egyben bérelhető, 14 fős ház csodálatos helyen Palfauban. Barátságos atmoszféra, közös helyiség, konyha az önellátáshoz. A Hochkar feljáró 8 km-re található, mely síbusszal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
JoSchi Sporthaus Hochkar csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel JoSchi Sporthaus 2013 decemberében nyílt a hochkari sífelvonóktól pár méterre. Igényes szálláshely, mely számos szolgáltatással várja vendégeit: wellness részleg, WiFi, nagy terasszal rendelkező bár, sí/snowboardszerviz és kölcsönző, síiskola.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.